Transzfer a repülőtéren Shenzhen

Shen Chen

A sencseni repülőtér egyetlen, igen nagy és építészetileg érdekes terminállal rendelkezik, amelyet 2013-ban nyitottak meg "3. terminál" néven, mivel addig a repülőtéren az A, B és D terminálok voltak.

2013-ban az A, B és D terminált bezárták, így csak a jelenlegi 3-as terminál maradt, amelyet nem neveztek át.

A 3-as terminálhoz tartozik egy szatellit épület is a repülőtér területének közepén, amelyet egy földalatti automatizált vonattal lehet megközelíteni. Ez azonban csak az indulási kapurészleg, az összes - belföldi és nemzetközi - járatra történő utasfelvétel a 3. terminál főépületében történik.

A terminál közelében lévő szállodák megtekintése

A repülőtéren a tájékozódás nagyon egyszerű, és a jelzések egyértelműek. Az indulásokhoz legalább 2,5 órával korábban érkezzen meg, főként a repülőtér mérete miatt.

Transzfer a járatok között

Különösen a China Southern Airlines és a Shenzhen Airlines teszi a repülőteret fontos átszállási csomóponttá.

A sencseni repülőtér az egyik legkényelmesebb átszállási repülőtér Kínában, különösen azért, mert csak egy terminállal rendelkezik.

Milyen ellenőrzéseken kell átesni átszálláskor?

Tudja meg, milyen eljárásokra számíthat átszálláskor.

  • Nemzetközi -> Nemzetközi: biztonsági ellenőrzés
  • Nemzetközi -> belföldi: bevándorlási és biztonsági ellenőrzés
  • Belföldi -> nemzetközi: bevándorlási és biztonsági ellenőrzés
  • Belföldi -> belföldi: nincs ellenőrzés

A Sencsenből Tajvanba tartó járatok is nemzetközi járatnak számítanak.

El kell hagynom a tranzitzónát?

Ha az úti céljáig van poggyásza, vagy csak kézipoggyásszal utazik, nem kell elhagynia a tranzitzónát.

Fel kell vennem a poggyászomat?

Ha mindkét járat ugyanazon a foglaláson van lefoglalva, és az átszállásig kevesebb mint 24 órája van, nem kell felvennie a poggyászát.

Szükségem van vízumra Kínába?

A nemzetközi átszálláshoz nem kell vízumot intéznie Kínába.

Vízummentes beutazás 144 órán belüli átszállás esetén

Sok légitársaság hosszú, többnapos átszállásokat is kínál.

A sencseni repülőtér legfeljebb 144 óráig vízummentes beutazási programban vesz részt.

Érkezéskor, mielőtt átmegy a bevándorlási hivatalon, keresse meg a speciális pultot, ahol ezeket a vízummentes beutazásokat feldolgozzák.

Felhívjuk figyelmét, hogy ha 24 órán belül átszáll, a tisztviselő megtagadhatja a vízummentes beutazási engedély kiadását, és ezért a tranzitzónában kell eltöltenie az időt.

A 24 órán túli átszállások esetén a vízummentes beutazási engedélyeket mindig gond nélkül kiadják. Azonban be kell mutatnia a Kínából érkező repülőjegyét és a szállásfoglalását.

Elhagyhatom Kínát a szárazföldi határon keresztül?

A repülőtér Hongkonghoz és Makaóhoz való közelsége vonzza az utazókat, hogy olcsó jegyeket vásároljanak Sencsenbe, kihasználják a 144 órás vízummentes beutazás előnyeit, és metróval vagy hajóval utazzanak ezekbe a városokba.

Sajnos ebben az esetben nem lehet kihasználni a 144 órás vízummentes beutazást, és a kínai vízumot előzetesen a nagykövetségen kell intézni.

Ha a vízummentes beutazást használja, akkor Shenzhen, Guangzhou vagy Jieyang repülőteréről ismét repülővel kell elhagynia Kínát.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.