Shannon Airport dióhéjban

Shannon

A repülőtér Írország leghosszabb folyójáról kapta a nevét, amelynek torkolatánál található, és Limericktől mintegy 26 km-re nyugatra fekszik, és egész Nyugat-Írország fő kapujaként szolgál.

A repülőtér a közeli városok kis népességét tekintve meglepően nagy és nagy kihasználtságú, még a transzatlanti járatok esetében is. Valójában Írország egész nyugati felét kiszolgálja.

ARyanairnek itt van az egyik bázisa a sok közül, és az ír légitársaság aerlingus.com oldalán közvetlen transzatlanti járatokat lehet vásárolni Shannonból például New Yorkba vagy Bostonba.

Szállásfoglalás Írországban

Amerikai előzetes bejelentkezés

Shannon egyike annak a két európai repülőtérnek (Írország másik repülőterével, Dublinnal együtt), ahol az amerikai bevándorlási előengedélyezés a terminálon belül történik. Ha megérkezik az Egyesült Államokba, járatát belföldi járatként jelentik be, így megkíméli Önt az amerikai repülőtereken gyakran hosszú sorban állástól.

Mielőtt azonban Shannonból az Egyesült Államokba indulna, ideális esetben 3 órával a járat indulása előtt érkezzen meg a repülőtérre.

Az Egyesült Államokba tartó másik járatról az Egyesült Államokba történő átszálláskor is át kell mennie az amerikai előzetes bevándorlási eljáráson Shannonban.

Flag of Ireland
SNN
IATA-kód
? °C
Aktuális időjárás
20:30
Helyi idő

További utazási tippek a repülőtérről Shannon

Akár a Shannon címre érkezik, akár a repülőtérről indul, tekintse meg hasznos tippjeinket és ajánlásainkat: