Megközelítés a repülőtérről Olbia

Olbia - Sardinia

Olbia repülőtere ideális kiindulópont a Szicília körüli kirándulásokhoz. A terminálról azonban gyakori buszjáratok is indulnak a városközpontba.

Autóbérlés

Ha egyedül szeretné felfedezni Szardíniát, körbeautózni és felfedezni az elhagyatott tengerpartokat vagy hegyi falvakat, a legjobb közlekedési eszköz a bérelt autó. Olbia repülőterén számos helyi és multinacionális autókölcsönző cég található. Egy kattintással, például ezeken a weboldalakon keresztül könnyedén összehasonlíthatja őket:

Az árak szezontól és különösen attól függően, hogy milyen messze előre foglal, nagyban változnak. Ha egy hónappal előre foglal autót a nyári szezonra, akkor körülbelül 450 eurót kell fizetnie hetente.

Ezzel szemben a szezonon kívüli árak már 60 eurónál kezdődnek hetente.

Fedezze fel Szardíniát az útikönyvünkkel, és tudja meg, hová érdemes menni:

Olbia tömegbusz

Az összes buszjárat megállója közvetlenül a terminál előtt található, és nem lehet eltéveszteni.

A repülőtérre Olbia központjából helyi tömegközlekedés közlekedik, nevezetesen a 2-es és a 10-es buszjáratok, amelyek kb. 30 percenként közlekednek. A városba való utazás 15 percet vesz igénybe.

Egy 90 perces jegy (átszállással) 1 euróba kerül, amelyet a repülőtéren lévő Info Pointban vagy a városban lévő újságárusnál lehet megvásárolni. A 24 órás jegy (a sofőrnél nem vásárolható meg) 1,50 euróba kerül. A 24 órás jegy (nem vásárolható meg a sofőrnél) 2,80 eur-ba kerül. A tömegközlekedési jegyek megvásárolhatók az ASPO alkalmazáson keresztül is (elérhető a Google Play / App Store-on).

Felhívjuk figyelmét, hogy ezek a jegyek csak az olbiai tömegközlekedési buszokra érvényesek, az ARST regionális buszaira nem.

  • Utolsó busz a repülőtérről - 23:14 (2-es vonal); 23:40 (10-es vonal).
  • Első busz a központból - 5:53 a Via Mameli 6-tól.
  • Az összes buszjárat menetrendje: olbia.mycicero.it
  • Az olbiai közlekedési vállalat honlapja: aspo.it

Busz + vonat

A Trenitalia vasúttársaság üzemelteti az Olbia AirLink buszjáratot a repülőtérről közvetlenül a pályaudvarra (kb. 10 perc utazás), amely csatlakozik az összes vonatjárathoz, amely Olbiából Golfo Aranci, Sassari, Oristano vagy Cagliari felé közlekedik. Erre a buszra nem lehet külön jegyet váltani, csak a vonattal kombinált jegyet.

A repülőtérről bárhová szóló jegy ára mindig 1 euróval magasabb, mint az olbiai állomásról szóló jegy ára.

A jegyeket online lehet megvásárolni a Trenitalia.com oldalon.

Regionális buszok

A Szardínián közlekedő regionális és távolsági buszok is megállnak a repülőtéren, a menetrendért kattintson a vonal számára/nevére:

A jegyeket mindig a sofőrnél kell megvásárolni, kivéve az ARST esetében, ahol a legjobb módja a jegyvásárlásnak az érkezési csarnokban található információs pultnál vagy a DropTicket alkalmazáson (elérhető a Google Play / App Store-on).

Taxi

A repülőtéren csak hivatalos, fix áras taxik közlekedhetnek.

  • Felszállási díj: 3,50 eur
  • Első 5 km: 2,60 eur/ 1 km
  • 5-45 km: 2,40 eur/ 1 km
  • Poggyász: 1 eur
  • Éjszakai felár 22:00-6:00: +20%.

A város közelsége miatt a repülőtérre gyalogosan is el lehet jutni. A 3,5 km-es út végig a járda mentén halad, és kb. 40 perc alatt gyalogosan bejárható.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.