Transzfer a repülőtéren Montreal Pierre Elliott Trudeau

Montreal

A montreali repülőtér egy meglehetősen nagy, jól szervezett terminállal rendelkezik, amely belföldi, nemzetközi és amerikai járatokra van felosztva.

Azonban minden egy épületben található, és a részlegek közötti távolságok rövidek (10 perces sétán belül).

Foglaljon szállást a YUL repülőtér közelében

Bevándorlási és biztonsági ellenőrzések

A montreali repülőtéren hatékony biztonsági és bevándorlási ellenőrzéseket tartanak.

A biztonsági ellenőrző pontokon általában 20 percig tartó sorban állás van, a bevándorlási ellenőrzés pedig érkezéskor nagyrészt automatizált, és általában 10-20 percet vesz igénybe.

Az aktuális várakozási idők megtekinthetők a repülőtér hivatalos weboldalán: admtl.com/estimated-wait-time.

Átszállás a járatok között

Montreal valamivel barátságosabb az átszállások tekintetében, mint a nagyobb torontói repülőtér. Soha nem kell épületet váltania, mivel a montreali repülőtérnek csak egy terminálja van.

Át kell mennem a bevándorlási hivatalon, hogy felvegyem a poggyászomat?

A kanadai repülőtereken, az amerikai repülőterekkel ellentétben, külön tranzitterület van.

Ha egy foglalással átszáll Montrealban, a légitársasága valószínűleg átadja a csomagjait a végső célállomásig, így egyáltalán nem kell belépnie Kanadába - a tranzitzónában marad.

Természetesen ez csak akkor érvényes, ha nemzetközi járatról nemzetközi járatra száll át. Ha Kanadán belül száll át egy belföldi járatra, akkor át kell mennie a bevándorlási hivatalon. A légitársaság azonban ettől még elküldheti a poggyászát a végső célállomásra, ez mindig eseti döntés.

A nemzetközi járatról belföldi járatra való átszálláskor mindig fel kell vennie a poggyászát, és újra fel kell adnia azt.

A torontói repülőtéren van egy előzetes amerikai bevándorlási ellenőrzőpont, így ha Torontóban száll át az Egyesült Államokba tartó járatra, akkor az Egyesült Államokba érkezés után nem kell átmennie a bevándorlási hivatalon.

Szükségem van eTA-ra?

Még akkor is, ha csak átszáll egy nemzetközi járatról egy nemzetközi járatra, eTA-t kell szereznie a Kanadába való belépéshez. Ezt kényelmesen, online teheti meg, díj ellenében a 7 cad.

A teljes átszállási eljárásról a repülőtér honlapján tájékozódhat: admtl.com/connecting-flights.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.