Megközelítés a repülőtérről Keflavik-Reykjavik

Izland - Aurora Borealis

Mi a legjobb módja annak, hogy eljussak a Keflavik repülőtérre busszal? És mennyibe kerül az autóbérlés?

Autóbérlés

A legtöbb Izlandra induló utazó autót bérel, egyszerűen azért, mert autó nélkül nem lehet Izlandot látni. A természeti látnivalók túlnyomó többségét a menetrend szerinti buszok nem érintik, és ha igen, akkor is csak hetente néhányszor közlekednek. A turistabuszok viszont 3-4-szer drágábbak, mint a benzines autóbérlés.

Ha többen utazik, béreljen autót közvetlenül a repülőtéren, ahol a legtöbb izlandi autókölcsönző cég székhelye található.

Egy heti bérlés a nyári szezonban 480 euró körüli összegbe kerül, télen szintén 250 euró alatt.

Ha egyedül utazol, érdemes lehet akár Reykjavíkig is autót bérelni, ahol az árak általában kedvezőbbek, de a buszjegy ára olyan magas (lásd alább), hogy az általában kioltja a különbözetet.

A szigeten való autós utazással kapcsolatos teljes körű információkért olvassa el az Autóbérlés Izlandon című cikkünket.

Busz

A Reykjavik központjába vezető buszút körülbelül 45-60 percet vesz igénybe, és három társaság közlekedik az útvonalon, de a jegyárak olyan magasak, hogy szinte mindig megéri autót bérelni:

  • 55-ös vonal: Straetó rendszeres tömegközlekedési járata közlekedik a repülőtérre. A buszok körülbelül reggel 6:30-tól este 11-ig közlekednek óránként, és az út a városközpontba körülbelül 70 percig tart. Az alább említettekkel ellentétben azonban útközben megáll a falvakban is. Ez a busz a legolcsóbb módja annak, hogy Reykjavikba jussunk, egy jegy 1 960 Iskba kerül. Menetrendek és egyéb információk a közlekedési vállalat honlapján találhatók a straeto.is/route-55 címen, a jegyeket a sofőrnél lehet megvásárolni, és kártyával lehet fizetni.
  • Gray Line Airport Express: körülbelül óránként egyszer vagy kétszer közlekedik 5:00 és 16:30 között a kifelé tartó irányban és az érkezések függvényében a befelé tartó irányban. A jegy ára 2 819 isk, oda-vissza kb. 5 070 isk. A teljes menetidő körülbelül 45 perc. További információk a társaság honlapján vagy a terravision.eu oldalon találhatók,
  • Flybus: ez a járat szintén óránként egyszer vagy kétszer közlekedik kifelé 4:30 és 21:45 között, befelé pedig kb. 35-40 perccel minden érkezés után. A jegyek ára 3 500 isk, oda-vissza 6 500 isk. Menetrend és online jegyvásárlás a re.is oldalon.

A Kék Lagúnához

Ha éppen átszáll a keflavíki repülőtéren, de sok ideje van, akkor a híres geotermikus gyógyfürdő, a Kék Lagúna felé veheti az irányt. Ha többen utaznak, érdemes autót bérelni akár csak egy napra is, 55 euró körüli áron.

A lagúnához az Airport Direct által üzemeltetett buszok közlekednek, 7 000 isk körüli áron / menettérti jegy, lásd az airportdirect.is/blue-lagoon-transfer weboldalon található információkat.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.