Megközelítés a repülőtérről Jakarta Soekarno Hatta

Jakarta

2017 óta a "Soekarno Hatta Airport Rail Link " a repülőtérre közlekedik . Az állomás közvetlenül az 1-es és 2-es termináloknál található, a városban a Sudirman állomáson végződik a városközpont déli szélén. Napközben a csatlakozások közötti időköz 30 és 60 perc között van, a városközpontba való utazás körülbelül 45 percet vesz igénybe. A vonatok 4:20 és 21:50 között közlekednek a városból a repülőtérre, illetve 6:10 és 23:10 között a repülőtérről a városközpontba. Jegyet az állomáson lévő jegyautomatából vásárolhatsz 70 000 Rp-ért.

A második legjobb megoldás a taxi használata. Jakartában a taxisok mérőóra szerint vezetnek, és az árak 7000 Rp, a beszállási díj és 4000 Rp kilométerenként. Tehát nem szabad többet fizetni, mint 200.000 Rp ( 0 eur 0 eur ), ha a repülőtérről a központba megy a Nemzeti Emlékműhöz. A Blue Bird Taxit és az Express Taxit ajánljuk. Lényegesen olcsóbb a Grab (amely 2018-ban vette át az Uber szolgáltatásait Délkelet-Ázsiában) vagy a GoJek szolgáltatásaival. Ezek a mobilalkalmazások Indonéziában nemcsak a taxiszolgáltatások, hanem például ételkiszállítás vagy egyéb szolgáltatások megrendelése szempontjából is jól jönnek.

A repülőtérre való utazáskor hagyjon bőven időt, mivel a szokásos félórás út a csúcsforgalom miatt akár másfél órára is megnyúlhat.

A DAMRI buszokat is igénybe veheti, amelyek egész Jakartában közlekednek. A járatok 15-40 percenként indulnak, és egy jegyet 40 000-60 000 Rp-ért lehet megvásárolni. A járat hajnali 3-tól este fél 10-ig közlekedik a városból, a repülőtérről pedig éjfélig. További információkért látogasson el a hivatalos damri weboldalra.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.