Transzfer a repülőtéren Hamburg

Hamburg

Bár a hamburgi repülőtérnek két terminálja van, valójában egy meglehetősen nagy, három részre osztott épületről van szó: Az 1. terminál, a 2. terminál és a két terminált összekötő "Airport Plaza".

Az épület modern és nagyon jól láthatóan ki van táblázva.

Foglaljon szállást a hamburgi repülőtér közelében

A terminálok földszintjén találhatóak az érkezők, az 1. emeleten pedig a check-in pultok és a biztonsági ellenőrzés.

Az egyes terminálok légitársaságok szerint vannak felosztva, és mindkettő egyidejűleg kezeli a schengeni és a nem schengeni országokba irányuló járatokat.

Terminálok légitársaságok szerint

Ha a következő légitársaságokkal indul, egyenesen a megfelelő terminálhoz kell mennie az utasfelvételhez. Még ha el is téved, 10 percen belül egy fedél alatt elérheti a szomszédos terminált.

  • 1.terminál - Air Cairo, Air France, Air Serbia, Condor, Corendon, Danish Air Transport, EasyJet, Emirates, Eurowings, Finnair, Freebird Airlines, Icelandair, Iran Air, ITA Airways, KLM, Mavi Gök, Norwegian, Nouvelair, Play, Sky Alps, SunExpress, Tailwind Airlines, Turkish Airlines, Volotea, Wideroe.
  • 2.terminál - Aegean Airlines, Aer Lingus, Air Baltic, Austrian, British Airways, Brussels Airlines, Iberia, LOT, Lufthansa, Luxair, Marabu, Pegasus Airlines, Rhein-Neckar Air, Ryanair, SAS, Swiss, TAP, Tunisair, Vueling, Wizz Air, Vueling.

Átszállás a járatok között

Az átszállás Hamburgban nagyon egyszerű és rendkívül egyszerű.

Míg a nyilvános területen (landside) az épület két terminálra van felosztva, addig a tranzitterületen (airside) a két rész egy terminálban van összekötve.

Ha tehát a hamburgi repülőtéren átszáll, nem számít, hogy az 1-es vagy a 2-es terminálról indul a járata: gyakorlatilag csak egy tranzitzóna van, és 10 perces sétával szabadon mozoghat a terminálok között.

Schengen <-> Schengen

Két, a schengeni térségből induló/be tartó járat között nagyon egyszerű az átszállás. A repülőgépről közvetlenül az indulási kapu területére száll le.

Ha csak kézipoggyásszal utazik, vagy ha egy foglalással átszáll, és nem kell aggódnia a feladott poggyász miatt, csak keresse az indulási kaput, miután belépett az épületbe. Itt nincs check-in eljárás.

A nettó átszállási idő két repülőgép között 5-10 perc.

Non-Schengen <-> Schengen

Ha nem schengeni országból (jellemzően Dubajból vagy Törökországból) érkezik, minden esetben át kell mennie az útlevél-ellenőrzésen, majd a biztonsági ellenőrzésen.

Ha egy schengeni országból száll át egy nem schengeni járatra, akkor csak az útlevélvizsgálaton kell átmennie.

A tranzitzónát azonban nem kell elhagynia, és az átszálló utasok számára kialakított külön folyosón kell áthaladnia.

A két repülőgép közötti nettó átszállási idő 30-75 perc, az útlevélellenőrzésnél kialakult sorbanállástól függően.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.