Megközelítés a repülőtérről Drezda

Dresden

A repülőtér vasút- és buszjáratokkal van összeköttetésben. A vasút jelentősen gyorsabb közlekedést jelent a városközpontba.

S2-es S-Bahn vonal

Az S2-es S-Bahn a leggyorsabb és legkényelmesebb közlekedési lehetőség a város és a repülőtér között.

  • Utazási idő a főpályaudvarig: 21 perc
  • Gyakoriság: 30 perc
  • Price: 3 eur

Drezdában több állomáson, köztük a főpályaudvaron is fel lehet szállni.

Az S2-es vonat megáll Drezda Hauptbanhof, Drezda Freiberger Straße, Drezda Mitte és Drezda Neustadt megállóhelyeken. A központon kívül Drezda Industriegelände, Drezda Klotzsche és Drezda Grenzstraße megállók is vannak.

A repülőtéri vasútállomás a terminál földszintjén található, és mozgólépcsőkkel és liftekkel kapcsolódik a check-in vagy az érkezési területhez.

Az első vonat a központból 4:18-kor indul, majd 30 percenként közlekedik 23:48-ig, amikor az utolsó vonat elhagyja a repülőteret. A Hauptbahnhofról 21 perc, Neustadtból pedig 14 perc alatt lehet eljutni.

A jegyeket önkiszolgáló kioszkokban lehet megvásárolni, és a jegyek a következő összegbe kerülnek 3 eur felnőttenként és 15 éves korig a gyermekek számára 1,80 eur. A jegy 60 percig érvényes, és Drezdában más közlekedési eszközökre is felhasználható. A felszállás előtt jelölje meg a jegyét a peronon lévő kék jelölőjelen.

Egy naptári napon a Drezdában történő korlátlan közlekedésre jogosító napijegy a következő összegbe kerül 8 eur.

Részletes információkért látogasson el a helyi közlekedési vállalat honlapjára, a DVB.de oldalra:

77-es busz és 7-es villamos

Alternatívaként, ha a vonatútvonalon kívül utazik, a 77-es busz és a 7-es villamos kombinált járatával is utazhat.

Az utazási idő a repülőtérről a városközpontba a vasútállomásig 35 perc, így szintén gyakorlatilag kihasználatlan.

A jegy ára megegyezik a vonatokéval, azaz a 3 eur 60 percre a jelöléstől számítva.

Menetrendek és csatlakozási keresések a dvb.de weboldalon találhatók.

Éjszakai közlekedés

Egész éjszaka óránként egyszer a 77-es buszjárat csak a repülőtér felé közlekedik az Infineon Nord villamosmegállóig. A 7-es villamosvonal szintén egész éjjel óránként egyszer közlekedik.

jízdenka labe-elbe

A DVB közlekedési vállalat fent említett óránkénti jegyei mellett a Csehországban forgalmazott Labe-Elbe egynapos hálózati jegy is használható. Ez az Ústí nad Saxony régióban a cseh és a német oldalon való utazást teszi lehetővé mind vasúton, mind autóbuszon, beleértve a tömegközlekedést is.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.