Megközelítés a repülőtérről Cagliari

Cagliari

Cagliari repülőtere vonattal, több buszjárattal és autókölcsönzővel is megközelíthető.

Autókölcsönzés

Ha egyedül szeretné felfedezni Szardíniát, körbeautózni és felfedezni az elhagyatott strandokat vagy hegyi falvakat, a legjobb közlekedési mód az autóbérlés. Cagliari repülőterén számos helyi és multinacionális autókölcsönző cég található. Egy kattintással könnyedén összehasonlíthatja őket, például ezeken a weboldalakon keresztül:

Hasonlítsa össze az árakat és foglaljon autót

Az árak szezontól és mindenekelőtt attól függően változnak, hogy milyen messze előre foglal. Ha a nyári szezonra egy hónappal előre foglal autót, akkor egy hétre már 800 eurót is fizethet, de ha például hat hónappal előre foglal, akkor ugyanezért az autóért ugyanennyi időre már 150 eurótól fizethet.

Vonat

Cagliari központjába a szomszédos "Elmas Aeroporto " vasútállomásról (5 perc séta a jelzett úton) vonattal lehet eljutni.

A vonatok 5:30 és 23:00 között 10-30 percenként közlekednek, és körülbelül 10 perc alatt eljuthat Cagliari központi pályaudvarára. A pontos menetrendet a trenitalia.com oldalon találja.

A jegy 1,30 euróba kerül, és megvásárolható az érkezési csarnokban lévő automatából vagy online (nem kötődik konkrét járathoz).

Ugyanezen a megállóhelyen az ellenkező irányba közlekedő vonatokkal Szardínia összes nagyobb városába is eljuthat:

  • Oristano (6,10 eur, kb. 50-70 perc)
  • Macomer - átszállással buszok Bosa felé (9,50 eur, kb. 2 óra).
  • Olbia (18 eur, kb. 3,5 óra)
  • Sassari (16,50 eur, kb. 3,5 óra)

Busz

Az utolsó éjszakai járat 0:15-kor a repülőtérről vagy 0:00-kor a központból már nem vonat, hanem a 160-as buszjárat (menetrend: arstspa.info/160). Az 501-es, 747-es és 9342-es buszjáratok is megállnak a repülőtéren Cagliari felől, mindegyik csak napi 1-2 alkalommal közlekedik.

Ezekre az ARST járatokra jegyet az érkezési csarnokban található jegypénztárban lehet váltani, amely 6:00 és 19:00 között tart nyitva. A DropTicket mobilalkalmazáson keresztül (elérhető a Google Play / App Store áruházban) is kényelmesen vásárolhat jegyet.

Taxi

A repülőtéren mindig számos hivatalos taxi várakozik. Cagliari központjába 17 eurós átalánydíjat kell fizetni.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.