Megközelítés a repülőtérről Brüsszel Charleroi

Brüsszel

A repülőtérről csak Brüsszel, Lille, Gent, Brugge és Charleroi felé indulnak buszjáratok. A megállók közvetlenül az 1-es terminál előtt vannak, ahová a repülőtől 10 perc alatt lehet eljutni.

Hotelek keresése Brüsszelben

Buszok Brüsszelbe

Brüsszel a Flibco busztársaság által körülbelül 30 percenként közlekedik, és a járatok az összes induló és érkező járatot lefedik. Az egy útra szóló jegy ára 18,99 eur. A menettérti jegyre nincs kedvezmény.

A jegyet a terravision.eu vagy a flibco.com oldalon (mindkét oldalon ugyanarra a buszra lehet jegyet venni) online kell megvásárolni egy adott napra, amikor bármelyik buszra fel lehet szállni. A jegyet automatából vagy a buszmegállóban lévő kioszkból is meg lehet vásárolni, de ez 1 euróval drágább, mint az online vásárlás.

A buszok a Bruxelles-Midi pályaudvarig közlekednek, amely az egyetlen megálló Brüsszelben.

A menetrend a járatforgalomhoz igazodik, és a charleroi-i repülőtér összes induló és érkező járatát érinti.

 • Utazási idő - 60 perc
 • Viteldíj - 18,99 eur
 • Menetgyakoriság - 20 perc
 • Utolsó busz a repülőtérről - 0:40
 • Első busz Brüsszel-Midi felől - 3:00

Jegyvásárlás - Terravision.com

Vonat Brüsszelbe + busz

Alternatív megoldás a tömegközlekedés kombinálása az A3-as busszal Luttre vagy az A1-es Chalreori vonallal, majd a vonattal.

Az ár 16,80 eur, és az útvonal egy átszállással több mint 75 percet vesz igénybe.

Az A vonalú tömegközlekedési busszal a legközelebbi állomásig közlekedő autóbusz és a Brüsszelbe tartó vonat kombinált menetjegyét a Belga Vasutak weboldalán vásárolhatja meg.

Busz Charleroi-ba

A Charleroi Sud vasútállomásig közlekedő A1-es reptéri busz 6 eur-os menetdíjjal közlekedik. A busz 30 percenként egyszer közlekedik, és 20 perc alatt eljut az állomásra.

A TEC mobilalkalmazáson is vásárolhat jegyet (elérhető a Google Play / App Store-on). A repülőtérre nincs városi jegy 2,10 eurós áron, csak a reptéri különjegy 6 eurós. A jegy azonban átszállójegy, és 90 percig érvényes a többi charleroi-i tömegközlekedési vonalra.

A charleroi-i tömegközlekedéssel kapcsolatos információkért látogasson el a fuvarozó hivatalos honlapjára: letec.be.

A repülőtérre 3 útvonal vezet:

 • A1 - Charleroi Gare Centrale felé
 • A2 - a Fleurus pályaudvarra
 • A3 - a Luttre pályaudvarra

Ha a vonatjegyet közvetlenül a buszmegállóban lévő jegykiadó automatából vásárolja meg a Charleroi-ból Belgiumban induló vonatra, akkor az A1, A2 vagy A3 buszok árába beleszámít.

Brugge, Gent, Lille

A Flibco jegyeket kínál Brugge, Gent, Lille és Luxemburg felé. Az elővételben megvásárolt olcsó 5 eurós jegyek már nem kaphatók, és a normál árakat kell fizetni.

A buszok minden útvonalon naponta 12-13 alkalommal közlekednek, a menetidő pedig átlagosan 100 és 130 perc között van. A leghosszabb útvonal Brugge felé vezet.

 • Bruges - 24,40 eur (reggeli és esti járatok 19,90 eur-tól)
 • Gent - 22,40 eur
 • Lille - 19,90 eurótól

Az egyes városok menetrendjéért és az aktuális árakért látogasson el a flibco.com weboldalra.

Zaventem repülőtérre

A Charleroi - Zaventem repülőterek közötti átszálláshoz használja az A1, A2 vagy A3 repülőtéri buszok kombinációját a legközelebbi állomásokra (Charleroi, Fleurus vagy Luttre) és a vonatokra.

A belga vasút honlapján: belgiantrain.be 25,30 eur-ért vásárolhat egyirányú jegyet, amely tartalmazza a Charleroi repülőtérről az állomásra induló buszt is. Az utazás körülbelül 2 órát vesz igénybe.

Alternatív megoldásként felszállhat a Brüsszel központjáig közlekedő buszra (lásd fentebb), és átszállhat a Zaventem repülőtérre tartó vonatra, ami 8 euróba kerül. Az út 90 percre rövidül.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.