Megközelítés a repülőtérről Bogotá

Bogotá

Bogotá a világ legnagyobb metró és vasúti közlekedés nélküli városa. Ezért a repülőtérre csak busszal vagy taxival lehet eljutni.

A 10 legjobb szálloda Bogotá városában

Taxi, Uber

A taxi a legkényelmesebb és legegyszerűbb közlekedési forma.

A repülőtérről csak a hivatalos sárga taxik járnak taxival. Így nem kell alkudoznod az árból. A repülőtér hivatalos weboldalán keresztül előre lefoglalhatsz egy taxit: eldorado.aero/taxis.

Az Uber is nagyon jól működik Bogotában, a legtöbb esetben valamivel alacsonyabb árakat kínál, mint a hagyományos taxik.

 • Taxi La Candalería történelmi központjába - kb. 42 000 cop
 • Uber La Candalería történelmi központjába - kb. 35 000 cop

Buszok

A legolcsóbban a városi buszokkal lehet eljutni Bogotá központjába.

A bogotái tömegközlekedési rendszer modern és viszonylag gyors, és ha tudsz spanyolul, könnyen eligazodsz benne.

Útvonalak és menetrendek

A repülőtérre több buszjárat is közlekedik, de ezek közül csak kettő használható a központi területre való eljutáshoz.

Az egyes útvonalakat a következő weboldalon keresheted: transmilenio.gov.co/buscador_de_rutas.

Transmilenio

A Transmilenio gerinchálózati buszai külön erre a célra kialakított folyosókon közlekednek, és a megállóhelyükhöz fordulókapukon keresztül jutnak el. Kevesebb megállójuk van, mint a menetrend szerinti járatoknak, és általában hosszú csuklós buszok közlekednek.

 • K86/M86 - a repülőtér és a történelmi központ (Museo Nacional, Universidades) között K86-os vonalként közlekedik, majd átszállás nélkül M86-os vonalként halad tovább észak felé Bogotába.
  • Utazási idő a központba - kb. 45 perc.
  • Menetgyakoriság - 5-10 perc
  • Működési idő - 5:30-tól 23:00-ig (vasárnap csak 22:00-ig)

Urbano

A repülőtérre számos rendszeres Urbano busz is közlekedik, amelyek az útvonal nagy részén nem rendelkeznek külön sávval, és minden megállóhelyen megállnak.

A repülőtérről a városközpont irányába történő utazáshoz csak néhány ilyen járatot használjon.

 • 12 - a központ északi része felé a Chapinero negyedbe megy, a végállomás Prociúncula.
  • Utazási idő a központba - kb. 65 perc.
  • Menetgyakoriság - 20-30 perc
  • Üzemidő - 4:00 és 23:00 között (vasárnap 5:00 és 22:00 között).
 • P500 - a központtól északra, a "Centro Andino" áruházig közlekedik.
  • Utazási idő a központig - kb. 65 perc.
  • Menetgyakoriság - 20-30 perc
  • Működési idő - 4:00 és 22:00 között (szombaton és vasárnap 5:00 és 21:30 között).

A G147, K309, H317, K315, K317, K321, K323, G502, 577, K903 és 927 vonalak teljesen a központon kívül közlekednek, és turisztikai célokra nem használhatóak.

Viteldíjak és árak

A viteldíjakat ugyanúgy kell fizetni és ugyanannyiba kerülnek Bogotá összes buszjáratán, mind a Transmilenio gerinchálózati járatain, mind a rendszeres, lassabb járatokon.

A buszok használatához egy plasztik Tullave-kártyát kell vásárolni. Ezt csak az 1-es terminálon lehet megvásárolni a nyilvános csarnok földszintjén, a 8-as ajtónál lévő kioszkban.

A TuLlave-kártyát a legalacsonyabb értékű 8 000 cop kreditponttal együtt árulják, amellyel a viteldíj kifizethető. A vásárláskor tetszés szerinti összeget tölthet fel. Ha a hitel kimerült, a kártyát bármelyik Transmilenio gyorsbuszállomáson és egyéb helyeken feltöltheti, lásd a térképet: tullaveplus.gov.co/puntos-de-recarga.

 • 2 950 cop - viteldíj 110 percig (maximum 2 átszállás)

Egész napos viteldíj nem áll rendelkezésre. Az aktuális jegyárakért látogasson el a következő weboldalra: sitp.gov.co/tarifas.

A piros Transmilenio expressz buszokon való utazáskor a kártyát a peronra való belépéskor a forgóajtónál kell elhelyezni.

A kék és zöld "Urbano" lassabb buszokon a kártyát a buszra való felszálláskor az első ajtónál lévő leolvasóhoz kell csatlakoztatni.

Tipp a buszmegállóban lévő szállodához

Ne keressen bonyolult szállást, amikor megérkezik a városba, hanem válassza a reptéri buszmegálló melletti szállodák egyikét.

Ideális esetben a K86/M86-os útvonalak mentén lévő szállodákat keresse, amelyek Bogotá turisztikai központjába vezetnek. A Museo Nacional buszmegálló körüli szállodák lesznek a legmegfelelőbbek.

Autóbérlés

A kolumbiai vidéki kirándulásokhoz a legjobb megoldás a bérelt autó. A kolumbiai főutak jó minőségűek, bár nagyon kanyargósak és magas hegyeken át vezetnek.

Közvetlenül az 1-es terminálon számos ismert nemzetközi autókölcsönző cég pultja található.

Az árak egy hétre 270 usd-tól kezdődnek.

Hasonlítsa össze az árakat és foglaljon autót

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.