Transzfer a repülőtéren Asztana

Asztana

Asztana az egyik közepes méretű repülőtér, nagyon könnyű navigációval. Az épületek tiszták és tágasak, az utasfelvételi folyamat pedig egyszerű.

A repülőtérnek két terminálja van, de ezek közel vannak egymáshoz. A repülőtéri komplexum egyik végéből a másikba 5 perc alatt el lehet sétálni.

  • 1-esterminál - a kívülről nézve balra látható új épület hullámos tetejével az összes nemzetközi járatot kiszolgálja.
  • 2.terminál - az eredeti kupolás épület az összes belföldi járatot kiszolgálja.

A biztonsági ellenőrzések általában gyorsak, és általában nem kell 15 percnél többet sorban állni.

Az útlevélvizsgálatnál a külföldről érkező utasok sorban állása akár 45 percig is elhúzódhat.

Foglaljon 1 éjszakát Asztana repülőtéren

Transzfer két járat között

Asztana fontos átszállási pont a belföldi és a nemzetközi járatok között, de az Air Astana vagy a SCAT is kínál tisztán nemzetközi csatlakozást Asztanán keresztül.

Méretéből adódóan az asztanai repülőtéren könnyen át lehet szállni.

Az alábbiakban ismertetjük az eljárásokat abban az esetben, ha a transzfer benne van a jegyében, és a teljes csatlakozást egy foglalásként vásárolta meg: a transzfer tehát garantált.

Nemzetközi -> Belföldi

A feladott poggyászt automatikusan átszállítják, és nem kell aggódnia emiatt.

Amikor leszáll a repülőgépről, hagyja figyelmen kívül a "flight trasnfers" táblákat, és menjen egyenesen az útlevél- és bevándorlási ellenőrzéshez. Miután áthaladt a poggyászkiadó szalagokon, ki kell mennie a belföldi terminálba, amelyet egy belső folyosó köt össze a nemzetközi épülettel (kb. 3 perc séta).

A belföldi terminálon menjen fel a mozgólépcsőn, menjen át a biztonsági ellenőrzésen, és keresse meg az indulási kaput.

A nettó átszállási idő a leszállástól számítva 45 és 75 perc között van, az útlevélvizsgálatnál kialakult sorbanállástól függően. Ha rövidebb az átszállási ideje, és az útlevélellenőrzésnél hosszú sor áll, értesítse a sorban állást koordináló munkatársat, és valószínűleg az elsőbbségi sorba fogják küldeni.

Belföldi -> Nemzetközi

Az eljárás alapvetően ugyanaz, mint a fent leírt fordított átszállásnál. A poggyászát automatikusan újra átszállítják, és ismét el kell hagynia a tranzitterületet, és a földi oldalon keresztül a szomszédos nemzetközi terminálhoz kell mennie.

Itt az útlevél- és biztonsági ellenőrzésen keresztül jut el az indulási kapukhoz.

A különbség az útlevélellenőrzésnél a sor hossza, amely induláskor általában sokkal rövidebb. Emiatt a nettó átszállási idő 30 és 45 perc között van.

Nemzetközi <-> Nemzetközi

Ha Asztanán keresztül száll át egyik országból a másikba, és egyáltalán nem tervezi, hogy belép Kazahsztánba, kövesse a "Flight Transfers" (járattranszferek) táblákat, amelyek a kizárólag átszálló utasok számára fenntartott biztonsági ellenőrzőponthoz vezetik.

Ez nagyon gyorsan az indulási kapu területére viszi Önt. Itt nincs útlevél-ellenőrzés.

A nettó átszállási idő 15 és 25 perc között van.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.