Megközelítés a repülőtérről Alghero

Alghero

Alghero repülőtere ideális kiindulópont a Szicília körüli kirándulásokhoz. A terminálról azonban gyakori buszjáratok is indulnak a közeli városokba.

Autóbérlés

Ha egyedül szeretné felfedezni Szardíniát, körbeautózni és felfedezni az elhagyatott tengerpartokat vagy hegyi falvakat, a legjobb közlekedési eszköz a bérelt autó. Olbia repülőterén számos helyi és multinacionális autókölcsönző cég található. Egy gombnyomással, például ezen a weboldalon keresztül könnyedén összehasonlíthatja őket:

Hasonlítsa össze az árakat és foglaljon autót

Az árak szezontól függően nagyban változnak, és különösen attól függően, hogy milyen messze előre foglal. Ha egy hónappal előre foglal autót a nyári szezonra, akkor egy hétre 400 eurót kell fizetnie, de ha például hat hónappal előre foglal, akkor ugyanerre az időszakra csak 165 eurót kell fizetnie ugyanezért az autóért.

Fedezze fel Szardíniát az útikönyvünkkel, és tudja meg, hova érdemes menni:

Busz Algheróba

Algheróba, a 10 km-re fekvő városba, amelyről a repülőteret elnevezték, az ARST helyi tömegközlekedéssel juthat el.

Az ARST buszjegykiadó automatája a repülőtér előterén kívül található. Néhány automatánál kártyával is fizethet. Azokon a megállóhelyeken, ahol nincs automata, csak a sofőrtől lehet jegyet váltani.

 • ALFA vonal (menetrend: arstspa.info/ALFA) - az utazás a fő buszpályaudvarra (Catalognán keresztül) 20 percet vesz igénybe. A busz körülbelül óránként egyszer jár, az első járat a városból 5:00-kor, az utolsó járat a repülőtérről 23:00-kor. A jegy 1,30 euróba kerül az érkezési csarnokban lévő jegyautomatánál vagy 1 euróért a DropTicket alkalmazáson keresztül (elérhető a Google Play / App Store-on). Alghero városi buszaira 2,80 eur-ért lehet 24 órás jegyet váltani.
 • 9312-es vonal (menetrend: arstspa.info/9312) - további helyközi járat, jegy 1,30 eur-ért, szintén megvásárolható a jegyautomatánál és az alkalmazáson keresztül, az utolsó járat a repülőtérről 23:15-ig közlekedik.
 • 714-es vonal (menetrend: arstspa.info/714) - további helyközi járat, jegy 1,30 eur-ért, a jegyautomatánál és az alkalmazáson keresztül is megvásárolható.

Busz Sassari felé

A szintén 30 km-re fekvő Sassari az ARST járatával kapcsolódik a repülőtérhez, körülbelül napi tíz járattal. Sassariból aztán vonattal vagy busszal lehet eljutni Szardínia legtöbb pontjára.

 • 760-as vonal (menetrend: arstspa.info/760) - az út a fő buszpályaudvarig (Via Padre Zirano) 30 percet vesz igénybe. A busz naponta kb. 10 alkalommal közlekedik, az első járat a városból 5:00 előtt indul, az utolsó járat a repülőtérről 0:15-kor. A jegy ára 3,10 eur az érkezési csarnokban található automatánál (pontos visszajáró szükséges) vagy a DropTicket alkalmazáson keresztül (elérhető a Google Play / App Store-on).

Buszok más városokba

A repülőtérről közvetlen járatok indulnak Szardínia más városaiba, a leggyakrabban használt célállomások közül válogatunk:

 • Olbia - napi 2-4 alkalommal közvetlen csatlakozás SunLines 90-es vonal, jegy 25 eur-ért a sofőrrel. Olbiába olcsóbban a 714-es busszal lehet eljutni Sassariig, onnan pedig a Trenitalia vonattal.
 • Bosa - naponta 3-6 alkalommal közvetlen ARST-járat a 9312-es vonalon, jegy 4,30 eur-ért az újságárusoknál, automatáknál vagy a DropTicket alkalmazásban.
 • Porto Torres - naponta 2 alkalommal közvetlen ARST csatlakozás a 714-es vonalon, jegy 3,10 euróért újságárusoknál, automatáknál vagy DropTicket alkalmazásban.
 • Stintino - naponta 4x közvetlen Sardabus járat, jegy 3,70 eur a sofőrnél
 • Castelsardo - naponta 1x közvetlen Digitur járat, jegyek a járművezetőnél
 • Badesi - 1x naponta közvetlen Digitur járat, jegyek a járművezetőnél
 • Santa Teresa Gallura - 1x naponta közvetlen Digitur járat, jegyek a sofőrnél
 • Cagliari - naponta 1-2 közvetlen járat Logudoro Tours, jegyek a járművezetőnél
 • Nuoro - naponta 2x közvetlen járat Reden Tours, jegy 18 eur-ért a járművezetőnél
Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.