Transzfer a repülőtéren Alexandria

Alexandria

Minden járatot egy kis terminálról kezelnek. Egy második, nagyobb terminál építése folyamatban van, és várhatóan 2026-ra készül el. A két terminált 200 méter választja el egymástól.

Tekintse meg Alexandria 10 legjobb szállodáját

Egyiptomi vízumok - hol vásárolhatóak az alexandriai repülőtéren

Ha külföldről érkezik, a szokásos bevándorlási ellenőrzőpont felkeresése előtt meg kell vásárolnia a vízumgyűjtést.

A vízumokat bankfiókokban árulják, és mindig 25 usd-ba kerülnek. Euróban is lehet fizetni, de 1:1 árfolyamon, tehát 25 eurót kell fizetni.

Csak a vízum megvásárlása után állhat sorba a bevándorlási ellenőrzésre.

Biztonsági ellenőrzések és sorban állás

Ideális esetben legalább 2,5 órával a járat indulása előtt érkezzen meg az alexandriai repülőtérre, különösen, ha van feladott poggyásza. Ebben az esetben rögtön 4 sorral kell szembenéznie.

Az első sor akkor áll, amikor taxival érkezik a repülőtér területére, amikor átmegy a fizetőkapun, és akár 15 percig is állhat ott.

Ezután következik a biztonsági ellenőrzés, amikor belépsz a terminálba, és a poggyászodat átvizsgálják. Ezek az ellenőrzések általában gyorsak, de ha sokan vannak, akár 20 percet is várakozhat.

Az utasfelvételi sorok légitársaságonként eltérőek, de akár 60 percig is eltarthatnak.

Ezután következik az útlevél-ellenőrzés, amely általában nagyon gyors (általában 15 percen belül), majd a hagyományos biztonsági ellenőrzés a nyilvános és a tranzitterületek között (20-45 perc).

Átszállás a járatok között

Az Alexandria repülőtér nem átszállási csomópont, ezért nem rendelkezik közvetlen átszállási lehetőséggel.

Abban az esetben, ha ezen a repülőtéren saját maga kombinálja az átszállást, mindig vízumot kell vásárolnia, át kell mennie a bevándorlási ellenőrzésen és újra be kell jelentkeznie.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.