Megközelítés a repülőtérről Alexandria

Alexandria

Az alexandriai repülőtérre nincs tömegközlekedés, még furgonok formájában sem, amelyek egyébként nagyon elterjedtek Egyiptomban.

A legkényelmesebb közlekedési eszköz a központba az Uber vagy a Careem mobiltaxi-alkalmazások, amelyek jól és megbízhatóan működnek Alexandriában.

Nézze meg Alexandria 10 legjobb szállodáját

Uber, Careem

Az Uber vagy a Careem mobilalkalmazások használata a legjobb módja a reptérre/repülőtérről való eljutásnak, mivel előre tudod az árat, online fizethetsz az alkalmazásban tárolt kártyával, és nem kell alkudoznod az árból.

Az Uber vagy Careem alkalmazással rendelkező taxisok közvetlenül a repülőtér területére engedik be a taxisokat.

Átlagosan, az aktuális kereslettől függően, az Alexandria belvárosába való eljutásért fizetni kell 310 egp – 350 egp.

Mivel a wifi nem működik jól a repülőtéren, javasoljuk, hogy repülés előtt vásárolj egy egyiptomi e-sim-et az airalo.com oldalon.

Taxi

A hivatalos taxik nagy számban várakoznak a repülőtér épülete előtt, és próbálják meggyőzni az utasokat, hogy az érkezési csarnok előtt szálljanak be egy fuvarra.

Itt nem használnak taxamétereket, és a taxisofőrök alkudozni kezdenek a központba való fuvarért fizetendő 800 egp összegről.

Air Arabia busz

Az Air Arabia rendszeres buszjáratot üzemeltet a repülőtérről az Alexandria déli külvárosában található Muharram Bek buszpályaudvarra (a helyszín a következő címen található google.com/maps).

Így a buszpályaudvarról az 5 km-re lévő központba úgyis mindig taxival vagy Uberrel kell eljutni.

Minden utas használhatja az Air Arabia buszokat, még akkor is, ha más légitársasággal érkezik vagy indul.

A jegy ára 50 egp és csak készpénzben kell fizetni a sofőrnek.

  • Utazási idő - 60 perc
  • Gyakoriság - naponta 5 alkalommal
  • Információk és menetrend: airarabia.com
Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.