SATA Air Acores késő és törölt járatok

Dash 8 q-400 a Ponta Delgada repülőtéren

Törölték vagy legalább 2 órát késett a SATA Air Açores járata? Akkor jogosult személyenként 600 euróig terjedő kártérítésre.

A kártérítést közvetlenül a légitársaságtól vagy egyszerűen és ingyenesen igényelheti a szakosodott ügynökségektől.

Kártérítés igénylése

A 261-es EK-rendelet értelmében a kártalanítás a SATA Air Açores által üzemeltetett valamennyi járatra vonatkozik, mivel a légitársaságot az EU tagállamában, Portugáliában jegyezték be.

Késedelmes járat a SATA Air Açores járatával

Ha az indulási kapunál legalább 2 órás késés következik be, a SATA Air Açores köteles a késés hosszával arányos ingyenes frissítőt biztosítani Önnek.

Ha a késés hossza az érkezési repülőtéren 3 óra vagy annál hosszabb, Ön a két repülőtér közötti távolságtól függően 250 eurótól 600 euróig terjedő pénzügyi kompenzációra is jogosult.

Ön csak akkor jogosult pénzügyi kártérítésre, ha a késés a SATA Air Açores hibájából következett be. Erről bővebben a Repülés késése esetén járó kártérítés című cikkben olvashat.

Távolság Késés Kártérítés
1 500 km-ig 3h+ 250 eur - online jelentkezés
1 500 és 3 500 km között 3h+ 400 eur - online jelentkezés
3 500 km felett 3h+ 300 eur - online jelentkezés
3 500 km felett 4h+ 600 eur - online jelentkezés

Törölt járat a SATA Air Açores járatával

Ha a SATA Air Açores több mint 14 nappal az indulás előtt törli járatát, Ön jogosult az időpont ingyenes megváltoztatására vagy az eredeti jegy árának visszatérítésére.

Ha azonban a járatot kevesebb mint 14 nappal az indulás előtt törlik, akkor automatikusan jogosult 600 euróig terjedő pénzügyi kártérítésre is.

A kártérítés csak akkor jár, ha a légitársaság törli a járatot, és nem előre nem látható körülmények miatt.

A kártalanítás igénylésének helye

A kártérítést közvetlenül a légitársaságtól igényelheti a következő weboldalon megadott elérhetőségeken: azoresairlines.pt/contact-us/claim.

A légitársaságok azonban gyakran megpróbálják elkerülni a kártérítést, és az egész kártérítési igényt figyelmen kívül hagyva és hazudva elhúzni, ezért forduljon közvetlenül az ügynökséghez.

Akár 600 eurót is kaphat

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.