Kuala Lumpur - hol aludjak

A Petronas-torony részlete

Hol szálljon meg Kuala Lumpurban

Kuala Lumpur, hatalmas kiterjedése és mérete ellenére, egy viszonylag könnyen bejárható metropolisz. Nem kell túl sok időt tölteni azzal, hogy azon töprengjünk, hol szálljunk meg, mivel csak egy központ van, és a legtöbb alapvető dolog gyalogosan is elérhető, legfeljebb két-három metróállomásnyira.

A kínai negyed körüli területet tekintik a városközpontnak. A Pasar Seni állomás mentén rengeteg olcsó és középkategóriás szállodát talál.

Ha a magasabb színvonalat kedveli, keressen szállodákat a KL Sentral közelében, ahol Hilton, Le Meridien, St. Regis található. Természetesen ott van a KLCC elhelyezkedése is a Petronas Towers közelében, ahol a szállodák főként a kivilágított ikertornyokra nyújtanak kilátást.

Szállodai tipp. A szálloda szobánként 20 eurós áron kínál hangulatos, ablak nélküli szállást, de tökéletes tetőtéri medencével, amely látványos kilátást garantál mind a Petronas Towersre, mind a Menara KL-re, és ideális helyen, közvetlenül a Central Market mellett. Ha nem tudod nélkülözni az ablakos szobát, számos más szálloda vagy Airbnb apartman 44 eur körüli árkategóriában hasonló kilátást kínál.

Árak

A belvároshoz közeli panziók ára 7 eur - 11 eur között mozog szobánként és éjszakánként, és a saját fürdőszoba alapfelszereltség.

Egy átlagos minőségű, 3-4 csillagos szállodát 15 eur - 26 eur közötti áron találhat szobánként. A reggeli általában benne van, és a csillagok száma nem feltétlenül irányadó.

A legluxusabb biteket 55 eur és 92 eur között lehet kapni szobánként, csak olyan bevált láncokat figyelembe véve, mint a Hilton, Sofitel, Pullman, Sheraton, Shangri La és Mandarin.

A booking.com/kuala-lumpur oldalon például könnyedén összehasonlíthatja az elérhető szálláshelyeket.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.