Batu-barlangok

275 lépcsőfok a Batu-barlangokhoz

Egy olyan hely, amelyet semmiképpen sem szabad kihagynia, ha Kuala Lumpurba látogat, a város határán található Batu-barlangok.

A Batu-barlangok valójában egy barlangkomplexum, amelyhez egy hosszú és fárasztó lépcső vezet. Még mielőtt elkezdenéd megmászni a 275 lépcsőfokot, ahol a majmok megpróbálnak ellopni valami ennivalót, miközben mászol, Murugan isten arany szobra lenyűgöz majd.

Ha a térdeidet szabadon tartod, a bejáratnál kis összegért sarungot bérelhetsz.

A képzeletbeli csúcs előtt a "titokzatos barlangot" is meglátogathatod, amely a legritkább pókot rejti, amelyet 1923-ban fedezett fel H. C. Abraham zoológus, és Batuensis Liphistius batuensisnek nevezett el. Sajnos a barlangban sötét van, és a vakuval történő fényképezés nem megengedett. Egy 45 perces vezetett látogatásért nevetséges 35 ringgitet fizethetünk személyenként.

De nem csak Murugan isten arany szobrát és a Batu-barlangot érdemes meglátogatni.

A sok utazó által figyelmen kívül hagyott Ramayana-barlang közvetlenül a vasútállomás kijárata után található - nézzen élesen balra, amikor elhagyja az utolsó kaput. A barlang bejárata előtt Ravana testvérének, Kumbhakarna nagy szobra fogad.

Magában a barlangban aztán nézd meg a gyönyörűen díszített és színes diorámát az indiai Ramayana eposzról.

Másszon fel a barlang legfelülre, ahol a lingam (sztalagmit), Siva jelképe található a szentélyben.

A Batu-barlangot a Komuter Blue Line vonatai szolgálják ki, napközben 15-30 percenként. A menetidő a KL Sentralból 26 perc, a jegyért 2 ringgitet kell fizetni ( 0 eur 0 eur ).

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Kuala Lumpur-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.