Bronxi állatkert

Bronxi állatkert

Bár Bronxot (többé-kevésbé igazságtalanul) magas bűnözési rátával hozzák összefüggésbe, mégis évente több mint 2 millió turista látogatja. Az ok egyszerű. Bronxban található a világ egyik legnagyobb városi állatkertje, és tökéletes hely egy félnapos kirándulásra a nagyvárosi nyüzsgéstől távol.

A 10 legjobb szálloda New Yorkban

Az 1899-ben megnyitott állatkert fokozatosan a világ egyik legnagyobb állatkertjévé fejlődött. Az állatok rendkívüli változatossága magával ragad, és a rajongók akár egész napot is eltölthetnek itt.

A bronxi állatkert látnivalói és állatai

A New York-i fő állatkert 107 hektáron terül el, ami majdnem kétszer akkora, mint a prágai állatkert.

Az állatkert 650 különböző faj több mint 4000 állatát kínálja. Megcsodálhat nagytestű főemlősöket, elefántokat, macskaféléket, több száz madarat... Felesleges lenne itt felsorolni az állatokat. Szinte mindent megtalálsz a világ minden tájáról.

Hagyományosan a legnagyobb pavilonok vonzzák a legnagyobb figyelmet, köztük a Kongói Gorillaerdő húsz alföldi gorillával, az Afrikai síkságok számos, az afrikai szafarikról ismert állattal és a medvepavilon.

Belépődíjak és nyitvatartási idő

Április elejétől november első hetéig a bronxi állatkert 10:00 és 17:00 óra között, hétvégén és ünnepnapokon pedig 17:30-ig tart nyitva.

Az év többi részében 10:00-16:30 között.

Ajegyárak látogatói kategóriánként változnak:

  • 41,95 USD - Felnőttek 13 éves kor felett
  • 36,95 USD - 65 év feletti nyugdíjasok
  • 31,95 USD - 13 év alatti gyermekek

Az állatkert hivatalos honlapja: bronxzoo.com

Hogyan juthat el a Bronxi Állatkertbe?

Az állatkert New York City északi szélén, Bronxban található. Több bejárata van, amelyek közül néhány viszonylag könnyen megközelíthető metróval közvetlenül Manhattanből. Használja ezeket a metróállomásokat:

  • West Farms Sq - E Tremont Av (480 méterre az állatkert bejáratától): 2-es piros vonal, 5-ös zöld vonal (figyelem, az 5-ös vonal egyes gyorsvonatai ezen az állomáson haladnak át).
  • Pelham Parkway (650 méterre az állatkert bejáratától): Piros 2-es vonal, zöld 5-ös vonal (vegye figyelembe, hogy csak az 5-ös vonal egyes járatai mennek erre az állomásra).

A metróút Manhattan belvárosába (Times Square) körülbelül 40 percet vesz igénybe, a metróút pedig Lower Manhattanbe körülbelül 60 percet.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót New York-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.