111 West 57th Street

111 West 57th Street

New York egyik legérdekesebb felhőkarcolója a Billionaire's Row néven ismert területen található, ahol a világ legdrágább lakásai találhatók. A 111 West 57th Street-i épület prózaian a címéről kapta a nevét, és a világ legvékonyabb felhőkarcolója, valamint a világ 2. legmagasabb lakóépülete.

A 10 legjobb szálloda New Yorkban

A 111 West 57th Street 111 felhőkarcoló 2022-ben nyitotta meg kapuit.

Bár ezzel az épülettel kapcsolatban a kissé líraibb "Steinway Tower " elnevezéssel is találkozhatunk, a legtöbb esetben mégis csak egy címmegjelölésről van szó. Itt 60 luxuslakást találsz, a legdrágábbat 66 millió dollárért adták el. Csak a lakók és látogatóik léphetnek be.

A felhőkarcoló magassága és szélessége

Az épület első pillantásra szokatlanul karcsú formájával és furcsa homlokzatával nyűgöz le. Míg a felhőkarcoló déli fala fokozatosan visszahúzódik a csúcs felé, addig az északi fal a csúcsig egyenes marad.

A 435 méteres magasságával a szomszédos Central Park Tower (472 méter) után a világ második legmagasabb lakóépülete.

Legfőbb jellemzője azonban rendkívül karcsú megjelenése. A magasság-szélesség aránya nagyjából 1:24, így a 111 West 57th Street a világ legvékonyabb felhőkarcolója.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót New York-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.