Megközelítés a repülőtérről Velence Treviso

Velence

A repülőtérről csak közvetlen buszjáratok és egy városi járat közlekedik a trevisói vasútállomásra.

Szállodák megtekintése Velencében

Közvetlen buszjárat Velence és Mestre között

A Terravision (Barzi Bus) vagy az ATVO közvetlen buszai a leggyorsabb közlekedési eszközök Velence és Mestre felé. Az út Velencébe 40-50 percig, míg Mestre-be 30-40 percig tart, a forgalomtól függően.

Terravision (Barzi Bus)

Olcsóbb utazást kínál a Terravision, amely 10 eur-ért egy útra vagy 18 eur-ért oda-vissza közlekedik. Az ár ugyanaz Velencébe és Mestre-be egyaránt. Velencében a Venezia Tronchetto állomáson áll meg (lásd a térképet), ahonnan automata vonattal 4 perc alatt 1,50 eur-ért, vagy 10-15 perc alatt gyalog a központi Piazzale Romára lehet jutni.

  • Jegyvásárlás - Terravision.eu
  • A menetrend követi a járatok menetrendjét
  • A buszokat a Barzi Bus üzemelteti
  • Ha lekésné a csatlakozást, a következő buszokkal ingyenesen utazhat

ATVO

Az ATVO buszok 12 eur-ért egy útra vagy 22 eur-ért oda-vissza közlekednek. A Terravisionhoz hasonlóan az ATVO is menetrend szerint közlekedik. Előnye a Terravisionnel szemben, hogy Velencében közvetlenül a Piazzale Románál áll meg.

Nyáron szezonális járatok közlekednek Jesolo, Cavallino, Eraclea, Bibione és Lignano tengerparti üdülőhelyekre is. Utazási információk az ATVO honlapján találhatók.

Tömegközlekedő busz Trevisóba + vonat Velencébe

Az olcsóbb megoldás a trevisói vasútállomáson keresztül megy. Ez az opció körülbelül 90 percet vesz igénybe a repülőtérről Velencébe.

A repülőtérről öt buszjárat indul Treviso Centrale pályaudvarra, amelyek körülbelül 10-15 percet vesznek igénybe.

Tömegközlekedési vonalak

Az alább felsorolt vonalakra a jegy 1,80 euróba kerül, és a MoMUp mobilalkalmazáson keresztül vásárolható meg (elérhető: Google Play / App Store) - válassza a "Servizio Urbano", majd az "Urbano 100'" opciót.

Hivatalos jegyet az érkezési csarnokban lévő ATVO standnál is vásárolhatsz, de ott gyakran azt mondják, hogy csak 48 órás jegyük van 5 eur-ért.

A járművezetőtől vásárolt jegy 4 eur-ba kerül, és csak készpénzzel lehet fizetni.

  • 6-os vonal (lásd a menetrendet) - 30 percenként közlekedik (vasárnaponként óránként egyszer) a termináltól 50 méterre jobbra lévő megállóból, a pályaudvarról a repülőtérre vezető úton, az F.S. De Gasperi megállónál kell felszállni (lásd a térképet).
  • 101-es, 102-es, 102-es járatok (lásd a menetrendet) - óránként 2-3 alkalommal (vasárnaponként 1-2 alkalommal óránként) közlekednek a termináltól 50 méterre jobbra lévő megállóból. A repülőtér irányában a járatok a távolsági buszmegállóban állnak meg (lásd a térképet).

A buszok azonban nem fedik le a teljes repülési menetrendet, és csak kb. 6:00 és 21:00 között közlekednek.

Treviso AirLink

Egy speciális repülőtéri busz közlekedik közvetlenül a terminálról. A repülőtér irányába a főpályaudvaron a kijárat előtti megállóban száll fel (lásd a térképet).

A buszok kb. 6:20 és 23:50 között közlekednek, részletes információk a következő weboldalon találhatók: mobilitadimarca.it/en.

Jegyet 5 euróért lehet vásárolni az érkezési csarnokban lévő Treviso AirLink standnál vagy a MoMUp mobilalkalmazáson keresztül. Válassza az utolsó opciót: "Treviso Airlink 2 napos kártya".

A jegy 48 órán keresztül érvényes az összes Treviso területén közlekedő járatra.

A trenitalia.com weboldalon vagy az összes állomáson található automaták segítségével kombinált jegyet is vásárolhat erre az összeköttetésre a vonattal. Az ár ugyanaz, mintha két külön jegyet vásárolna.

Vonat Treviso - Mestre - Velence

Treviso Centrale állomáson 3 ,80 euróért lehet vonatjegyet vásárolni. A vonatra való felszállás előtt a peronra menet az állomásépületben található érvényesítőben kell megjelölni.

Treviso állomásról közvetlen vonatokkal más olaszországi célállomásokra is utazhat, például Padovába (5,20 eur) vagy Vicenzába (5,90 eur). A Trevisóból Mestre vagy Velence felé közlekedő járatok pontos menetidejét (óránként kb. 6 alkalommal) a trenitalia.com weboldalon találja.

A Marco Polo repülőtérre

Ha Treviso és a Marco Polo repülőtér között kíván átszállni, először Velencébe kell utaznia (lásd a fenti reptéri transzferről szóló részt), és át kell szállnia az 5-ös, 15-ös buszjáratra vagy az ATVO Airport Shuttle járatra. Egy jegy Mestre és a Marco Polo repülőtér között 8 euróba kerül, így összesen 18 eurót kell fizetnie.

A repülőterek között nincs közvetlen összeköttetés.

Busz Padova felé

A repülőtér előtt megáll a 101-es regionális buszjárat is, amely Treviso központja mellett Padova történelmi városába is elvisz.

A buszmegálló a termináltól kb. 50 méterre található a főúton, a Treviso felé vezető buszmegállóval ellentétes irányban (azaz a termináltól balra nézve).

A 101-es vonal körülbelül 5:20-tól 20:20-ig, hétfőtől szombatig 30 percenként közlekedik. Vasárnap és ünnepnapokon körülbelül óránként közlekedik, a menetrendet a következő weboldalon találja: mobilitadimarca.it/en.

A jegy ára 6,40 eur, és a járművezetőnél készpénzben vagy a MoMUp mobilalkalmazáson (elérhető: Google Play / App Store) vásárolható meg.

A megállók térképe

A könnyebb tájékozódás érdekében lásd az egyes fuvarozók megállóinak helyét a repülőtéren és a városközpontokban.

A buszmegállók a következő állomáson: Treviso repülőtér

A buszmegállók Velence és Mestre városában

A buszmegállók Treviso városában

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.