Transzfer a repülőtéren Új-Delhi

Új-Delhi

Delhi India legnagyobb repülőtere, amely három különböző terminálból áll. Az egyes épületek nincsenek összekapcsolva.

A 2. és a 3. terminál azonban nagyon közel van egymáshoz, és 5 perc alatt átsétálhatunk közöttük, míg az 1. terminál a repülőtér másik oldalán található, és az ingyenes reptéri buszjárattal érhető el, amely a nap 24 órájában közlekedik.

A legjobb szállodák a delhi repülőtér közelében

 • 1Aterminál: kizárólag az IndiGo (kivéve a 2000-2999 és 5000-5999 járatszámú járatokat) és a Spicejet (kivéve a 8000-8999 járatszámú járatokat) érkezési terminálja.
 • 1C/1Dterminál: indulási terminál az IndiGo (kivéve a 2000-2999 és 5000-5999 járatszámokat) és a Spicejet (kivéve a 8000-8999 járatszámokat) számára.
 • 2.terminál: Akasa Air, IndiGo (csak a 2000-2999-es járatszámok).
 • 3.terminál: Minden más légitársaság, IndiGo (csak az 5000-5999-es járatszámok), Spicejet (csak a 8000-8999-es járatszámok).

A repülőtér nagy, de áttekinthető és modern. Minden terminált 2005 és 2023 között átfogóan felújítottak, és minden nemzetközi szabványnak megfelelnek.

Biztonsági ellenőrzések

Delhiben az első biztonsági ellenőrzésen azonnal átesik, amint kívülről belép az összes terminálba. Tartsa készenlétben útlevelét és különösen jegyét vagy beszállókártyáját, akár mobilon, akár papíron.

A terminálokba való belépéskor általában 10 percet kell várakozni.

A következő ellenőrzés a klasszikus biztonsági átvizsgálás a nyilvános és a tranzitterület között, ahogyan azt a világ összes repülőteréről ismeri.

A biztonsági ellenőrzéshez szükséges sorban állás minden terminálon akár 45 percig is eltarthat.

Mennyi idővel korábban kell megérkeznem a repülőtérre?

Még a kettős ellenőrzés (és a nemzetközi járatok esetében az extra útlevél-ellenőrzés) ellenére is ajánlott 3 órával az indulás előtt megérkezni a delhi repülőtérre.

Transzfer a járatok között

A delhi repülőtér a legnagyobb átszállási pont a nemzetközi és belföldi járatok között egész Dél-Ázsiában. A delhi repülőtéren a csatlakozó járatok jól láthatóan ki vannak táblázva a "transfer" táblákkal.

Nemzetközi átszállás

A nemzetközi járatok átszállása (azaz a külföldről Delhibe érkező és egy másik nemzetközi célállomásra induló járatok, pl. Dubai -> Delhi -> Bangkok) mindig csak a 3. terminálon belül történik.

Nemzetközi átszálláskor soha nem kell a terminálok között mozogni.

Ha Delhiben átszállással vásárolt jegyet, az átszállás garantált, és nem kell átmennie a bevándorlási hivatalon, illetve egyáltalán nem kell elhagynia a tranzitzónát.

 • Poggyász - automatikusan átszállítják, és nem kell aggódnia miatta.
 • Vízumok - az átszálláshoz nem kell indiai vízum, nincs szükség útlevél-ellenőrzésre.

Belföldi átszállás

A belföldi útvonalak közötti átszállás már trükkös lehet, különösen, ha az 1-es és 2-es terminálról közlekedő IndiGo vagy Spciejet légitársaságokkal utazik.

Más légitársaságok (például Air India, Vistara, Air Asia) minden nemzetközi és belföldi járatukat a 3-as terminálról indítják.

Nincs terminálváltás

Nem kell elhagynia a tranzitzónát, ha csak egy terminálon belül száll át.

Ha az 1. terminálon belül átszáll, az összes érkezés egy különálló, 1A épületben történik, ahonnan körülbelül 3-5 percenként buszok közlekednek a kifutópályán az 1C/1D terminálokhoz (menetidő 5 perc).

Terminálváltás

Ha azonban másik terminálra vált, mindig el kell hagynia a tranzitterületet, és teljesen ki kell mennie a repülőtér épületéből.

Az összes terminál között ingyenes reptéri busz közlekedik. A buszon kívülre érve kövesse a jelzéseket "shuttle bus".

A busz a nap 24 órájában 20 percenként közlekedik.

 • 2. terminál <->1. terminál: 25 perc
 • 3. terminál <->1-es terminál: 25 perc
 • 2. terminál <->3. terminál: 3 perc gyalog a járdán

A terminálok közötti buszjáratokkal kapcsolatos hivatalos információkért látogasson el a repülőtér weboldalára: newdelhiairport.in/inter-terminal-transports.

Transzfer a nemzetközi járatról a belföldi járatra

Ha egy foglalással utazik egy nemzetközi célállomásról, és Delhiből egy másik indiai célállomásra utazik tovább, mindig el kell hagynia a tranzitzónát.

Ha terminált kell váltania, az eljárás ugyanaz, mint a tisztán belföldi átszállásnál, lásd fentebb.

 • Poggyász - mindig vegye fel a poggyászát, és jelentkezzen be újra az erre a célra kialakított, "Transzfer" feliratú check-in pultnál.
 • Bevándorlás - a Delhi repülőtéren át kell mennie a bevándorlási hivatalon.

Átszállás belföldi járatról nemzetközi járatra

Ha egy foglalással utazik egy indiai célállomásról Delhiben keresztül egy nemzetközi célállomásra, mindig ki kell lépnie a tranzitzónából.

Ha terminált kell váltania, a folyamat ugyanaz, mint a tisztán belföldi átszállásnál, lásd fentebb.

 • Poggyász - az átszálláskor nem veszi át, azt az indulási helytől a célállomásig feladják.
 • Bevándorlási eljárás - csak a delhi repülőtéren kell átmennie a bevándorlási eljáráson.
Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.