Transzfer a repülőtéren Sofia

Sofia

Bár a repülőtér a kisebbek közé tartozik, két terminál van egymástól körülbelül 2 km-re. Az 1-es terminál elavult, míg a 2-es terminál jóval újabb, és 2005-ből származik.

Olcsó Hotelek Szófia repülőtér közelében

A terminálok a szerint vannak felosztva, hogy milyen légitársaságok jelentkeznek be rajtuk:

  • 1.terminál: BH Air, Pegasus Airlines, Ryanair (csak londoni járatok), Sky Express, Tailwind Airlines, Wizz Air.
  • 2.terminál: Aegean Airlines, Air Serbia, Austrian, British Airways, Bulgaria Air, Lufthansa, El Al, Flydubai, Israir, ITA Airways, LOT, Qatar Airways, Ryanair (minden járat, kivéve London), Swiss, Tarom, Turkish Airlines.

A légitársaságok terminálonkénti aktuális bontását a repülőtér honlapján találja: sofia-airport.eu/airlines.

Átszállás a járatok között

Ha egy foglaláson belül átszállással rendelkezik a szófiai repülőtéren (a légitársaság garantálja), az mindig csak a 2. terminálon belül történik.

A transzfer nagyon jól ki van táblázva, és a kis terminálnak és a nem túl forgalmas járatoknak köszönhetően nem kell hosszú sorban állástól tartania. A transzfer kevesebb mint 20 perc alatt elvégezhető.

A transzfer során mindig átmegy a biztonsági és az útlevél-ellenőrzésen.

Transzfer a terminálok között

A terminálok között használhatja a reptéri buszt, különösen akkor, ha metróval érkezik a repülőtérre. A 2-es terminálon csak egy metróállomás található.

A busz csak a "landside", azaz a nyilvános területen belül közlekedik, és a megállók mindig közvetlenül a terminál előtt vannak.

A buszok a nap 24 órájában közlekednek. Napközben 30 percenként, éjszaka pedig 40 percenként.

A terminálok között a kijelölt sétányon is lehet közlekedni. A gyalogos távolság kevesebb mint 2 km.

Repülőtéri térképek

Az egyes terminálok .pdf formátumú térképei letölthetők a repülőtér hivatalos weboldaláról: sofia-airport.eu/airport-maps

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.