Megközelítés a repülőtérről Sofia

Sofia

Szófia központja tömegközlekedéssel, metróval és busszal érhető el.

A metró csak a 2-es terminálnál áll meg, ahonnan 30 percenként ingyenes buszjárat indul az 1-es terminálhoz. Az E84-es és az E184-es buszjáratok mindkét terminálról a központba közlekednek.

A legolcsóbb szállodák keresése Szófia területén

Jegyek

A jegyek Szófiában minden közlekedési eszközre érvényesek, azaz a metróra, a buszokra és a villamosokra. Az összes közlekedési eszköz között szabadon átszállhat.

Egyáltalán nem kell jegyet vásárolni. Csak használja a saját érintésmentes kártyáját, amelyet minden egyes alkalommal, amikor belép a megállóba, a forgóajtókapuhoz csatlakoztat. A buszokon és villamosokon is fizethet a kártyával, ha a kocsiban lévő olvasóhoz csatlakoztatja.

Ugyanakkor továbbra is vásárolhatsz jegyet papíralapon (egyszeri) vagy feltölthető kártya (Sofia City Card) formájában a metróállomáson található automatánál. A buszon vagy a buszmegállóban nem lehet papírjegyet vagy kártyát vásárolni.

Jegyek Érvényesség Ár Fizetési mód
Jegy 30+ Egy utazás transzferrel,
amelynek a jelzéstől számított 30 percen belül meg kell történnie.
1,60 bgn Érintésmentes kártya
Papírjegy
Jegy 60+ Egy utazás átszállással,
amelynek a megjelöléstől számított 60 percen belül kell megtörténnie.
2 bgn Érintésmentes kártya
Sofia City Card
Egész nap Csak egy adott naptári napon 0:00 és 24:00 között. 4 bgn Érintésmentes kártya*
Sofia City Card
24 órás Érvényes a megjelöléstől számított 24 órán át 6 bgn Sofia City Card
72 órás Érvényes 24 órával a megjelölést követően 15 bgn Sofia City Card

*A gyakorlatban a kártya napi limitje mindössze 4 leva. Ha ezt egyszer elérte, naponta nem tölthető fel több a kártyára. A kártyát azonban továbbra is minden alkalommal a leolvasóhoz kell csatlakoztatni.

M4-es metró

Az M4-es sárga vonalú metró a leggyorsabb és legkényelmesebb közlekedési eszköz a városközpontba, ha a 2-es terminálról indulsz/indulsz.

A központ felől a piros M1-es vonal ugyanebben az irányban szintén megáll az M4-es peronjainál, de nem megy a repülőtérre.

A repülőtérről a metróval átszállás nélkül, közvetlenül a központba (Szent Kliment Ohridszkij és Szerdika állomások) juthat el.

Az "Obelya" végállomáson az M4-es sárga vonal automatikusan átvált az M2-es kék vonalra, amely leszállás nélkül megy például a főpályaudvarra és a buszpályaudvarra. A Serdika állomáson történő átszállással azonban lényegesen gyorsabban el lehet jutni az állomásra.

 • Utazási idő - Serdika: 28 perc.
 • Utazási idő - Tsentralna Gara: 55 perc átszállás nélkül, vagy 35 perc átszállással a Serdika állomáson.
 • Gyakoriság: 7-14 perc
 • Utolsó metró a repülőtérről: 23:52
 • Első metró a Serdika állomásról: 5:09
 • A metró hivatalos honlapja: metrosofia.com/en
 • Közlekedéskereső: sofiatraffic.bg/en

Buszok

A buszjáratok a legkényelmesebb közlekedési lehetőséget jelentik az 1-es terminálhoz, átszállás nélkül. A buszok üzemideje is hosszabb, mint a metróé.

Az E84-es és E184-es buszjáratpár a központba a General Gurko végállomásig közlekedik, ahol átszállhat az M3-as (Orlov Most állomás) vagy az M4-es (Szent Kliment Ohridszkij állomás) metróra.

Mindkettő ugyanazt az útvonalat követi. Az egyetlen különbség a végállomásokhoz vezető úton van:

 • E84: Centrum -> 1. terminál -> 2. terminál
 • E184: Centrum -> 2. terminál -> 1. terminál

Részletes menetrendek a következő weboldalon találhatók: sofiatraffic.bg/en/schedules

 • Utazási idő - Generakl Gurko Str.: 30 perc.
 • Gyakoriság: 10-15 perc
 • Utolsó busz a repülőtérről: 23:30 (2. terminál), 23:35 (1. terminál)*.
 • Első busz a belvárosból: 4:30

* A 0:09-kor induló utolsó busz nem a belvárosba megy, hanem a Szófia déli peremén lévő garázsnál fejezi be útját.

A repülőtérre a 384-es járat is közlekedik (csak a 2-es terminálig), de a belvárosba nem használható. A 384-es járat csak Szófia keleti külvárosainak lakótelepeit szolgálja ki.

Taxi

Mindkét terminál előtt rengeteg taxi várakozik a nap és az éjszaka minden órájában. Az árat a megtett távolságot és a teljes menetidőt kombináló taxióra számítja ki.

Átlagosan körülbelül 20 bgn és csak készpénzzel lehet fizetni. A taxisok általában eurót is elfogadnak. Az euróban megadott névleges összeg mindig fele a bolgár levának.

Szófiában még nem működnek olyan alkalmazások, mint az Uber vagy a Bolt.

Autóbérlés

A burgaszi repülőtéren számos helyi és nemzetközi autókölcsönző cég található.

A nyári szezonban a heti bérlés árai jelentősen alacsonyabbak, mint a tengerparti repülőtereken, és már a következő árakon kezdődnek 70 eur.

Az autóbérlés remek lehetőség, ha a repülőtérről egyenesen a Rila-hegységbe, a Pirin-hegységbe vagy a bolgár vidék felfedezésére indul.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.