Transzfer a repülőtéren Shanghai

Shanghai

A repülőtéren két terminál van. A repülőtér épületei nagyok, de nagyon áttekinthetőek, és a biztonsági és a bevándorlási ellenőrzések szervezése jó.

A két épület mindössze 10 perc sétára van egymástól, és egy gyalogos alagút vagy egy ingyenes buszjárat köti össze őket. A gyaloglás azonban gyorsabb, még akkor is, ha nagy csomagokkal utazik.

Foglaljon szállást a PVG repülőtér közelében

Melyik terminál?

A terminálokat légitársaságok szerint különböztetik meg, és a korábbiaktól eltérően egy légitársaság összes járata mindig csak egy terminálon van.

  • 1.terminál - Air France, China Airlines, China Eastern Airlines, China United Airlines, Delta, Japan Airlines, Jin Air, KLM, Korean Air, Qantas, Shanghai Airlines, SriLankan Airlines, Virgin Atlantic, Jin Air, Qantas, China Eastern Airlines, China United Airlines.
  • 2.terminál - 9Air, Aeorflot, Air China, Air Asia, Air Canada, Air Macau, Air New Zealand, All Nippon Airways, American Airlines, Austrian, Batik Air, Beijing Capital Airlines, British Airways, Cambodia Angkor Air, Cathay Pacific, Cebu Pacific, Chengdu Airlines,China Express Air, China Southern Airlines, Chongqing Airlines, Dalian Airlines, Donghai Airlines, Eastar Jet, Egyptair, Emirates, Ethiopian, Etihad Airways, Eva Air, Finnair, Fuzhou Airlines, Garuda, Gulf Air, Hainan Air, Hebei Airlines, Himalaya Airlines, Hong Kong Airlines, Jetstar, Jiangxi Air, Juneyao Air, Kunming Airlines, Loong Air, Lucky Air, Lufthansa, Mahan Air, Malaysia Airlines, Malindo Air, Peach, Qanot Sharq, Qatar Airways, Royal Brunei Airlines, S7 Airlines, SAS, Shandong Airlines, Shenzhen Airlines, Sichuan Airlines, Singapore Airlines, Sky Angkor Airlines, Spring Airlines, Suparna Airlines, Swiss, Thai Airways, Thai Lion Air, Tiajnin Airlines, Turkish Airlines, Uni Air, United, Urumqi Air, VietJetAir, Vietnam Airlines, West Air, Xiamen Airlines, Xiamen Airlines

Átszállás a járatok között

Milyen eljárásokra számíthat, ha átszállással utazik a Pudong repülőtéren?

Átszálláskor ne váltson terminált

A terminálon belüli átszállás zökkenőmentes, és nem kell a tranzitterületen kívülre települnie.

Milyen ellenőrzéseken kell átesni átszálláskor?

Nemzetközi járatról belföldi járatra történő átszálláskor sem kell teljesen kijönnie, hanem a bevándorlási ellenőrzésen való áthaladás után egy speciális folyosón keresztül a biztonsági ellenőrzésen keresztül az indulási kapu területére kell mennie.

  • Nemzetközi -> nemzetközi: biztonsági ellenőrzés
  • Nemzetközi -> belföldi: bevándorlási és biztonsági ellenőrzés
  • Belföldi -> nemzetközi: bevándorlási és biztonsági ellenőrzés
  • Belföldi -> belföldi: nincs biztonsági ellenőrzés, a repülőgépről közvetlenül az indulási kapu területére száll le.

El kell hagynom a tranzitzónát?

Ha az úti céljáig van poggyásza, vagy csak kézipoggyásszal utazik, nem kell elhagynia a tranzitzónát.

Fel kell vennem a poggyászomat?

Ha mindkét járatot ugyanarra a foglalásra foglalták, és az átszállásig kevesebb mint 24 órája van, nem kell felvennie a poggyászát, még akkor sem, ha nemzetközi járatról belföldi járatra száll át.

Szükségem van vízumra Kínába?

Nemzetközi átszállás esetén nem kell vízumot intéznie Kínába.

Transzfer a terminálok között

Az 1-es terminálról a 2-es terminálra történő átszálláskor mindig ki kell lépnie az épületből, és 10 percen belül egy rövid folyosón át kell sétálnia a másik épületbe.

Használhatja az ingyenes tranzitbuszt is, de ez hosszabb időt vesz igénybe, mint a gyalogos távolság.

A terminálok között a légi oldalon nem lehet átszállni.

Vízummentes belépés 144 órán belüli átszállás esetén

Sok légitársaság hosszú, többnapos átszállásokat is kínál.

A Sanghaj-Pudong repülőtér legfeljebb 144 óráig szerepel a vízummentességi programban.

Érkezéskor, mielőtt átmegy a bevándorlási hivatalon, keresse meg a speciális pultot, ahol ezeket a vízummentes belépéseket feldolgozzák.

Felhívjuk figyelmét, hogy ha 24 órán belül lépi át a határt, a tisztviselő megtagadhatja a vízummentes beutazási engedély kiadását, és ezért a tranzitzónában kell eltöltenie az időt.

A 24 órán túli átutazások esetén a vízummentes beutazási engedélyeket mindig gond nélkül kiadják. Azonban be kell mutatnia a Kínából érkező repülőjegyét és a szállásfoglalását.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.