Transzfer a repülőtéren Riga

Riga

A rigai repülőtér minden járatot egy terminálon kezel, és minden célállomáshoz központi check-in csarnokkal rendelkezik.

Ez az egyik kisebb és nagyon áttekinthető repülőtér. A terminál bejáratától a kijáratig nem tart tovább 10 percnél, hogy elsétáljon a repülőgéphez.

Olcsó Hotelek Riga repülőtér közelében

A várócsarnok bal oldalán található egyetlen biztonsági ellenőrzőponton keresztül juthat el a B és C indulási kapukkal rendelkező egyetlen tranzitterületre.

A nem schengeni járatok a "C csarnok" végéből repülnek, ahol az útlevélellenőrzés is található. Ezek a kapuk vannak a legtávolabb a biztonsági ellenőrzőponttól, ezért ha Rigából nem schengeni országba repül, hagyjon nagyobb mozgásteret, és ideális esetben legalább 1 órával az indulás előtt menjen át a biztonsági ellenőrzésen.

Átszállás a járatok között

A modern AirBaltic-hálózatnak köszönhetően Riga fontos átszállási pont, különösen az Európába tartó járatokról a Baltikum, Skandinávia vagy Transzkaukázia felé.

Az átszállás nagyon jól szervezett, és egyáltalán nem kell elhagynia a tranzitzónát, még akkor sem, ha az átszállást saját maga kombinálja 2 külön jegy megvásárlásával (ha csak kézipoggyásszal utazik).

A schengeni országok közötti járatokon nincs biztonsági vagy útlevél-ellenőrzés.

A schengeni járatról egy nem schengeni járatra való átszálláskor csak az útlevél-ellenőrzésen kell átmennie, egyébként a biztonsági ellenőrzésen. Ezeknél az ellenőrzéseknél azonban soha nem kell 10 percnél hosszabb sorban állni.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.