Megközelítés a repülőtérről Riga

Riga

Riga a repülőtérről a tömegközlekedés rendszeres autóbuszjárataival érhető el, normál tarifával. Taxik vagy autóbérlési szolgáltatások is rendelkezésre állnak.

Olcsó szállodák Riga városában

22-es busz

A 22-es buszjárat Riga belvárosába közlekedik, végállomása az Abrenes iela megálló, és a főpályaudvar vagy a buszpályaudvar mellett is elhalad.

A Grēcinieku iela megállónál szálljon le, így juthat el leggyorsabban a kis történelmi központba.

A központból kifelé menet vigyázzon, nehogy felszálljon a 22-es trolibuszra, amely egyáltalán nem közlekedik a repülőtérre. Rigában a busz- és trolibuszvonalak számai logikátlanul átfedik egymást.

A jegyek megvásárolhatók a Narvessen újságárusnál a terminál előtt a buszmegállóban vagy a sofőrnél, ahol kártyával lehet fizetni, a jegy ára 1,81 euró. A jegyek a teljes rigai tömegközlekedési hálózaton érvényesek a buszokon, villamosokon és trolibuszokon.

A jegyet a buszra való felszálláskor kell megjelölni.

A rigai tömegközlekedéssel kapcsolatos teljes körű információkért és a megállók közötti csatlakozásokért látogasson el a hivatalos weboldalra: rigassatiksme.lv.

Taxi

A repülőtérről a történelmi belvárosba tartó hagyományos taxi körülbelül 15 euróba kerül, és mérőórát kell használni. Amennyiben a taxisofőr nem hajlandó bekapcsolni a taxiórát, szálljon ki, és válasszon másik járművet.

A taxik közvetlenül a terminál előtt, a buszmegálló mellett állnak meg, és mindig van néhány autó.

Rigában nagyon népszerű alternatíva a Bolt alkalmazás, amelyen keresztül egy autó a repülőtérről a központba 11 eur és 16 eur közötti összegbe kerül napszaktól függően.

Autóbérlés

Több nagy nemzetközi autókölcsönző cégnek van kirendeltsége a terminálon. Az autó a legjobb közlekedési eszköz a lett vidék felfedezéséhez vagy egy tengerparti kiránduláshoz.

A heti bérleti díjak 120 eur és 180 eur között mozognak a szezontól függően.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.