Megközelítés a repülőtérről Punta Cana

Punta Cana

A legtöbb utazó egy utazási irodával utazik Punta Canára, ahol az utazás részeként előre megszervezett transzferrel jutnak el a szállodába. Az egyéni utazók igénybe vehetnek taxit, tömegközlekedést, vagy egyszerűen autót bérelhetnek a repülőtéren.

Transzfer egy utazási irodától

A bevándorlási ellenőrzésen való áthaladás után keresse meg az utazási iroda jelvényével ellátott küldöttjét, aki egy buszhoz viszi Önt, amely közvetlenül az üdülőhelyére visz.

Ha nincs küldöttje, egyszerűen mindig kövesse az orrát, és sétáljon végig a csarnokon keresztül a szabadtéri parkolóig, ahol a távolban egy kis kioszkot lát, számos utazási iroda logójával és zászlójával. Itt egy delegált fogja várni Önt.

Taxi, Uber

A taxi a legelterjedtebb közlekedési forma. Érkezéskor a csarnok érkezési területén egyetlen "Taxi" feliratú stand található, ahol előre egyeztetett áron rendelhet taxit.

Javasoljuk, hogy a taxit a pultnál rendelje meg, ahol legalább biztos lehet benne, hogy engedéllyel rendelkező taxisofőrrel utazik. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy taxisofőrnek kiadva magát beszáll egy olyan személy autójába, aki a normál viteldíj többszörösét fizeti ki. Ebben az esetben legalább a reptéri csarnokból való kilépés után feltüntetett árakhoz ragaszkodhat.

A normál taxikért mindig csak készpénzzel lehet fizetni.

A legjobb tengerparti üdülőhelyek - Punta Cana

Alternatívaként használhatod az Uber mobilalkalmazást, amely Punta Canában megbízhatóan működik. Az átlagos árak a reptérről/re a következők:

  • Playa Bávaro - 1 300 DOP
  • Uvero Alto - 2 000 DOP
  • Cabeza de Toro - 1 000 DOP
  • Cap Cana - 900 DOP
  • Bayahíbe - 3 800 DOP

Előre szervezett transzfer

Nagyon népszerű lehetőség, ha előre megszervezi a reptéri transzfert.

A közlekedési társaságok pultjai még az érkezési csarnokban vannak, így nem kell kimennie, és nem kell kitennie magát a taxisok ajánlatainak.

Ha egy nagyobb üdülőhelyen száll meg, a szálloda gyakran saját transzferszolgáltatást kínál.

Alternatívaként igénybe veheti a számos cég egyikét. Általában a legolcsóbb szállítást a Diamond Transfers biztosítja.

Az árak egy teljes furgonra vonatkoznak, amely maximum 5 fő befogadására alkalmas.

  • Playa Bávaro - 35 usd
  • Uvero Alto - 60 usd
  • Cap Cana - 30 usd
  • Bayahíbe - 90 usd

Autóbérlés

Ha egyedül utazik a Dominikai Köztársaságban, a legjobb megoldás az autóbérlés.

Az árak egy hétre a főszezonban 370 usd-tól kezdődnek. Erősen ajánljuk, hogy kerülje a Goldcar-t.

Árak összehasonlítása - autófoglalás PUJ repülőtéren

Tömegközlekedés

Punta Canán nem közlekednek rendszeres buszjáratok, mint Európa vagy Észak-Amerika fejlett városaiban.

A tömegközlekedést nagy, körülbelül 20-35 személyes furgonok, úgynevezett guaguák biztosítják.

A "guaguas" állomás nem közvetlenül a terminál előtt van, hanem a főutcán, a Blvd. Turístico del Este" (elhelyezkedés a Google Maps-en).

A guaguák a repülőtérről a Cruce de Verónig közlekednek, ahol át lehet szállni más járatokra Playa Bávaro felé. Az út Cruce de Verónig kb. 25 percet vesz igénybe, majd Playa Bávaroig további 35 percet.

A buszokon nincs feltüntetve a vonalszám, mindig kérdezd meg a sofőrt, hogy hova megy.

A jegyet a buszon belül fizesse ki (csak készpénzzel) a kalauznak, aki maga találja meg. A reptérről Cruce de Verónba 100 dop a viteldíj. Tovább Playa Bávaróig további 150 dopot kell fizetni.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.