Transzfer a repülőtéren Ponta Delgada

Sao Miguel, Azori-szigetek

Ponta Delgada egyetlen terminállal rendelkezik, amely alapvető funkciókat lát el, a földszinten található a fő előcsarnok és az érkezési terület.

A legolcsóbb szállodák São Miguel

A repülőtér jól áttekinthető, és a becsekkolás gyors. Az egyetlen biztonsági ellenőrzőpont a közös tranzitterületre vezet, ahol a schengeni országokba történő induláshoz szabadon hozzáférhető indulási kapuk, majd az útlevélellenőrzés után a nem schengeni országokba történő induláshoz szükséges indulási kapuk találhatók.

A tranzitterület gyakran túlzsúfolt, és nincs elég ülőhely, különösen a reggeli és délutáni órákban.

Átszállás a járatok között

Ponta Delgada nagyon gyakori átszállási pont az Európából és az USA-ból más Azori-szigetekre közlekedő járatok között, de az USA-ból/Kanadából a portugál szárazföldre vagy fordítva közlekedő járatok között is.

Ez az egyik leggyorsabb és legkevésbé forgalmas repülőtér Európában az átszálláshoz.

El kell hagynom a tranzitzónát?

Nem. Ha egy foglalással vásárolt csatlakozó járatot, vagy csak kézipoggyásszal utazik, és már rendelkezik online beszállókártyával a csatlakozó járatra, nem kell elhagynia a tranzitzónát.

A repülőgéptől a terminálig mindig a kifutópályán sétálhat. Ön belép a várócsarnokba. Ha nem schengeni országból (pl. USA, Kanada, Egyesült Királyság, Zöld-foki szigetek) érkezik, akkor átmegy az útlevélellenőrzésen (kb. 20 perces sorban állás), míg ha schengeni országból érkezik, akkor nem megy át semmilyen ellenőrzésen.

Jobbra van a poggyászkiadó kijárat, balra pedig a csatlakozó járatok számára közvetlenül az indulási kapu területére vezető átjáró.

Biztonsági ellenőrzés nincs.

A teljes átszállás kb. 5 percet vesz igénybe (+ útlevél-ellenőrzés, ha van).

Fel kell vennem a poggyászomat?

A feladott poggyászát automatikusan átszállítják és átveszik a végső célállomáson, ha egy foglalással vásárolt csatlakozó járatot.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.