Megközelítés a repülőtérről Pescara

Pescara

A repülőtér terminálja Pescara központjától mintegy 5 km-re délre, az Appenninek legmagasabb hegyvonulatától, a Gran Sassótól pedig 107 km-re található. A repülőtér csak közúton közelíthető meg.

Pescara szállodák megtekintése

Buszjárat Pescarába és Chietibe

A pescarai repülőtér a TUA által üzemeltetett tömegközlekedési buszokkal és a Trenitalia által üzemeltetett speciális Pescara Air Link buszokkal érhető el.

Pescara Air Link

A Trenitalia nagyméretű, modern, piros buszai közvetlen, megállás nélküli járatot biztosítanak a Pescara Centrale pályaudvarra, amely közvetlenül a központban található. Ezek a buszok reggel óránként közlekednek (kb. 7:30-tól 12:30-ig), majd este 19:00-tól éjfélig ismét óránként.

A buszon belüli jegykiadó automatából jegyet lehet váltani a következő összegért 1,50 eur Pescara központjába. Készpénzes érmékre van szükség, az automata nem fogad el kártyát vagy papírjegyet, és a sofőr nem árul jegyeket.

Az érkezési csarnokban lévő Trenitalia-automata viszont nem tud csak Pescarába szóló jegyeket árulni, hanem csak a vasúti hálózaton továbbhaladó járatokra.

Az interneten trenitalia.com online lehet jegyet vásárolni a repülőtérről/re (PESCARA AEROPORTO beírásával) a vasúthálózat bármely pontjára, átszállással a pescarai központi pályaudvaron.

A buszmegálló közvetlenül a terminál előtt található.

Tömegközlekedés TUA Abruzzo

A klasszikus zöld városi és elővárosi buszok hétfőtől szombatig egész nap rendszertelenül, kb. 5-20 percenként közlekednek, vasárnap és ünnepnapokon pedig egész nap kb. 20 percenként. Részletes menetrendkereső a tua.mycicero.it oldalon található.

A városban való közlekedéssel kapcsolatos részletes információkért lásd a Pescarai útikalauzt.

Jegyeket csak készpénzben lehet vásárolni a járművezetőnél. A központból a repülőtérre vezető úton bármelyik újságárusnál lehet jegyet venni, de a repülőtér közelében nincs jegyárusító.

  • 1,10 eur - 1 fuvar
  • 1,20 eur - 90 perces transzfer
  • 2,70 eur - egész nap

Ha nem szeretne készpénzzel fizetni, a jegyeket a TUAbruzzo mobilalkalmazáson keresztül is megvásárolhatja (elérhető: App Store / Google Play). Válassza a "Pescara Urbano" opciót.

A tömegközlekedési megálló a főutcán található, a parkolóval szemben, a termináltól kb. 60 méterre. A repülőtérről kilépve Pescara központja balra található. A buszmegállóban a következő járatok közlekednek:

  • A 8-as vonal - a Pescara Centrale pályaudvarról a közeli IPERCOOP bevásárlóközpontba közlekedik.
  • 38-as vonal - csak a repülőtérről a Pescara Centrale-n keresztül Montesilvano és Capelle sul Tavo felé közlekedik.
  • 1005-ös vonal - a Pescara Centrale állomásról a repülőtéren keresztül Chietibe és Petranicóba közlekedik.
  • 1010-es vonal - a Pescara Centrale állomásról a repülőtéren keresztül Chietibe és Serramonacescába közlekedik.
  • 1021-es vonal - a Pescara Centrale pályaudvarról a repülőtéren keresztül Chietibe és Scafába közlekedik.
  • 1022-es vonal - a Pescara Centrale pályaudvarról a repülőtéren keresztül Chietibe és Abbateggióba közlekedik.
  • 4021-es vonal - Pescara Centrale állomásról a repülőtéren keresztül Chietibe közlekedik.

Vasárnaponként a járatok túlnyomó többsége csak a 38-as vonalon közlekedik, kiegészítve néhány járattal a 4021-es vonalon.

Tömegközlekedés Chietibe

Chieti népszerű történelmi városa, Abruzzo régió egyik leglátogatottabb városa közvetlenül a repülőtérről az 1005, 1010, 1021, 1022 és 4021-es buszjáratokkal érhető el. Hétköznapokon és szombaton a járatok 10-20 percenként, vasárnaponként csak 1-2 alkalommal közlekednek óránként.

A 90 perces jegyet 1,20 euróért a sofőrnél vagy a TUAbruzzo mobilalkalmazáson keresztül (elérhető az App Store-ban / Google Play-ben) lehet megvásárolni. Válassza a "Suburbano" opciót.

Autóbérlés

Több autókölcsönző ügynökségnek van pultja közvetlenül a repülőtéren. Ha Abruzzo hegyvidéki területeit szeretné felfedezni, akkor az autóbérlés mindenképpen a legjobb megoldás.

A kisebb verseny miatt az árak itt valamivel magasabbak, mint a nagyobb olasz repülőtereken, így egy 4 napos bérlésért átlagosan 250 euró körüli összeget kell fizetni.

Taxi

A repülőtéren van egy hivatalos taxiállomás, közvetlenül a várócsarnok előtt. Pescara belvárosába fix árakkal 20 eurót, Chietibe pedig 35 eurót kell fizetni. A fizetés általában csak készpénzzel történik.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.