Transzfer a repülőtéren Párizs Orly

Párizs

A repülőtér 4 terminált üzemeltet, amelyeket összekötő folyosók kötnek össze, és így egy nagy komplexumot alkotnak. Az egyes terminálokon a check-in légitársaságok szerint van felosztva:

  • Az 1. terminál (A, B kapuk): Air France (európai járatok), Air Malta, Alitalia, Chalair, Iberia, TAP, Twinjet, Vueling (néhány járat).
  • 2. terminál (C kapuk): Air France (hosszú távú járatok), Air Europa, easyJet.
  • 3. terminál (D kapu): Air Corsica, British Airways, Level, Pegasus Airlines, Transavia, Vueling (néhány járat).
  • 4. terminál (E, F kapuk): Air Algeria, Air Caraibes, Corsair, Flybe, French Bee, Norwegian, Royal Air Maroc, TUI Fly, Tunisair

Az összes légitársaság listája és terminálonkénti megoszlása megtalálható a repülőtér honlapján.

Olcsó szállodák a Paris Orly repülőtér közelében

Az 1-es, 2-es és 3-as terminálok egy épületben vannak összevonva, míg a 4-es terminál körülbelül 250 méterre keletre található. Az 1-es, 2-es és 3-as termináloktól ingyenes automata vonattal vagy gyalogosan, egy összekötő folyosón keresztül érhető el.

A terminálok térképe

A könnyebb tájékozódás érdekében tekintse meg a repülőtér általános térképét, vagy töltse le az egyes terminálok részletes térképét .pdf formátumban a repülőtér hivatalos honlapjáról.

Transzfer a járatok között

A járatok közötti átszálláskor csak kövesse a sárga "Flight Connections" jelzéseket. Miután kilépett a repülőgépből a terminálba, keresse az indulási táblákat, amelyek az indulási kapu száma szerint tájékozódnak.

Az összes terminált egy tranzitzóna is összeköti egymással, így nem kell egészen kifelé menni.

Biztonsági és útlevél-ellenőrzés

A Párizs-Orly repülőtéren történő átszálláskor át kell mennie az útlevél-ellenőrzésen és/vagy a biztonsági ellenőrzésen? Ez attól függ, hogy honnan és hová repülsz!

  • Schengen -> Schengen: nincs ellenőrzés
  • Schengen -> Nem Schengen: útlevél-ellenőrzés.
  • Nem-Schengen -> Schengen: útlevél- és biztonsági ellenőrzés.
  • Non-Schengen -> Non-Schengen: biztonsági ellenőrzés
Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.