Megközelítés a repülőtérről Párizs Charles de Gaulle

Párizs

A Charles de Gaulle repülőtérről (CDG) Párizsba tömegközlekedési buszokkal, az RER-rel és természetesen taxival lehet eljutni.

Az összes tömegközlekedési eszközt összefoglaló közlekedési kereső: ratp.fr/en/itineraires.

Fuvarozó Utazási idő Ár Gyakoriság

RATP buszok
350 a 351

65 perc 2,15 eur 10-15 perc
RER B vonat 40 perc 11,45 eur 7-12 perc
Buszok RoissyBus 50 perc 16,20 eur 15-30 perc

RATP buszok Párizsba

A 350-es és 351-es RATP-buszok a legolcsóbb közlekedési eszközök a központba. Bár a repülőtér az 5. zónában található, a 350-es és 351-es buszokon a "t+" normál jegy elegendő a következő összegért 2,15 eur (jegyautomatánál vásárolva) vagy 2,50 eurót (a sofőrtől vásárolva - csak készpénzben).

 • 350-es vonal - a Porte de la Chapelle metróállomásig (átszállás a 12-es metróra).
  • Utazási idő - 75 perc a Porte de la Chapelle-ig + kb. 25 perc metróval a központig.
  • Menetgyakoriság - 10-15 perc hétköznapokon, 25-30 perc hétvégén.
  • Nyitva tartás - kb. 5:30-tól 22:30-ig.
  • Megállók a repülőtéren - körjárat a városközpont felé a 2A/2C terminál -> TGV és RER állomások (a 2. terminálnál) -> 2B/2D terminál -> Roissypole (3. terminál + CDG Val) -> 1. terminál útvonalon.
  • A Roissypole állomáson a busz kb. 8 percet várakozik, ezért érdemes a központból az 1-es terminál felé menet a Roissypole állomáson átszállni az ingyenes CDG Val automata vonatra.
 • 351-es vonal - a Nation metróállomásig Párizs keleti részén (átszállás az 1-es, 2-es, 6-os, 9-es metróvonalakon).
  • Utazási idő - 90 perc a Nation állomásig + további kb. 20 perc metróval a városközpontig.
  • Menetgyakoriság - 10-15 perc hétköznapokon, 25-30 perc hétvégén
  • Üzemidő - kb. 5:30-tól 21:40-ig
  • Megállók a repülőtéren - körjárat a központ irányába az 1. terminál -> 2A/2C terminál -> TGV és RER állomások (a 2. terminálon) -> 2B/2D terminál -> Roissypole útvonalon.
  • A 2A/2C terminálok állomásán a busz kb. 8 percet várakozik, ezért az 1-es terminálról a központ felé a 350-es busszal érdemes utazni.
 • Részletes menetrendek a ratp.fr honlapon

A 2A, 2B, 2C és 2D termináloknál a buszmegállók mindig az összes terminál 1. emeletén találhatók, és a vonalszámmal vannak jelölve. Az 1-es terminálon lévő buszmegálló csak a "Suburban Buses" félrevezető felirattal van jelölve, és az indulási szinten, a 10d kijáraton található.

Jegyek 2,15 euróért vásárolhatók a buszmegállóban lévő jegyautomatából (csak a 2A/2C vagy 2B/2D terminálokon) vagy 2,50 euróért a sofőrtől készpénzben.

A jegyet a buszra való felszálláskor jelölje meg az érvényesítőben.

RER vonat Párizsba

Az RER kék vonalú B városi vasútvonattal lehet a leggyorsabban eljutni a városközpontba.

A jegy 11,45 eur-ba kerül, és az állomáson lévő automatából vásárolható meg.

A vonat a Gare du Nord pályaudvarra vagy a Notre-Dame katedrálishoz visz. Nem áll meg az 1-es terminálnál, annak ellenére, hogy az állomás neve Aéroport CDG 1. Valójában az állomás a 3-as terminálnál van, és az 1-es terminálhoz az ingyenes CDG Val automata vonattal kell utazni.

Ha a központból a repülőtérre utazik, figyeljen az úticélra. A vonal elágazik - a járatok fele a Mitry-Claye terminálhoz, a másik fele pedig a repülőtérhez (Aéroport CDG 2) megy.

Részletes menetrendet a következő weboldalon talál: ratp.fr/en/horaires-rer, kattintson a kék "B" betűre.

 • Utazásiidő a Chatelet pályaudvarig: 38 perc
 • Menetgyakoriság: 7-12 perc
 • Viteldíjak: A menetdíj: 6,5 millió Ft: 11,45 eur
 • Első csatlakozás a Gare du Nord pályaudvarról - 4:53 (a Chatelet-Les Halles pályaudvarról 5:24-ig).
 • Utolsó járat a repülőtérről - 22:49

Megéri az egész napos busz- vagy vonatjegyet venni?

A repülőtér az 5-ös zónában található, így csak akkor érdemes egynapos jegyet venni a párizsi tömegközlekedésre, ha aznap máshová is megyünk Párizson kívülre (például Versailles-ba vagy az Orly repülőtérre), és emellett még legalább 3 további utat teszünk Párizsban.

A legolcsóbb egész napos jegy az 1-5. zónára a Navigo Total Card 22,80 eur, de ehhez útlevélméretű fényképre van szükség (ideális esetben otthonról hozott).

A kártyát az SNCF állomáson lévő jegypénztárban lehet megvásárolni, ami csak a 2. terminál közelében van. A másik lehetőség a Paris Visite Pass 28,50 eur-ért, amely szintén megvásárolható az RATP automatáknál.

RoissyBus

Az utolsó lehetőség Párizs belvárosával való összeköttetésre a RoissyBus, amely az Ópera metróállomásról indul, és a repülőtér összes termináljánál megáll. A jegyek ára 16,20 eur, és a buszmegállóban lévő automatából vásárolhatók meg.

Részletes információk és menetrend a következő weboldalon található: ratp.fr/roissybus

A busz 5:15-től 0:30-ig közlekedik 15-30 percenként.

Ennek a vonalnak egyetlen előnye, hogy a Diadalív környékére közvetlen összeköttetéssel lehet eljutni. Ugyanakkor ez a legdrágább tömegközlekedési eszköz a repülőtérről.

Éjszakai közlekedés

Éjszaka 0:00 és 5:00 óra között az N140 és N143-as Noctilien buszjáratpár közlekedik a Gare de l'Est pályaudvarra. Mindkettő óránként egyszer közlekedik, a viteldíj 2,10 eur.

Taxi

A repülőtérre irányuló tömegközlekedés 23:00 óra előtt megszűnik, ezután gyakorlatilag csak taxival lehet eljutni. Minden terminál előtt jól láthatóan megjelölt hivatalos standokat találsz.

Az árak fixek:

 • Belváros a Szajna jobb partján - 55 eur
 • Belváros a Szajna bal partján - 62 eur

Az Uber és a Bolt taxialkalmazások is működnek Párizsban, de az árak a hagyományos taxikhoz hasonlóak.

Az Orly repülőtérre

A két repülőtér közötti Le Direct buszjáratot megszüntették, így az egyetlen lehetőség a vonattal való utazás, párizsi átszállással.

RER vonat + OrlyVal

A gyakori nagy forgalom miatt jobb, ha több időt szánunk rá. A CDG és Orly közötti átszálláshoz általában legalább 4 óra ajánlott, de ez a minimum. A biztonságos átszállás 6 órától kezdődik.

A CDG repülőtérről az RER B vonattal az "Antony" állomásig (kb. 65 perc), ahol átszállhat az automata OrlyVal vonatra, amely közvetlenül az Orly repülőtér termináljához visz. A teljes út körülbelül másfél órát vesz igénybe. Összesen 24,60 eurót kell fizetni a jegyért.

Busz + metró + villamos

Ha több időd van, és szeretnél spórolni egy kis pénzt, akkor a következő útvonalon közlekedj.

 1. 351-es busz a Nation végállomásig2,10 eur
 2. 6-os metró a Place d'Italie megállóig.
 3. 7-es metró a Villejuif-Aragon megállóig2,10 eur mindkét metróút együttesen
 4. 7-es villamos az Orly repülőtérre2,10 eur

Mindent egybevetve, a legolcsóbb módja az odajutásnak mindössze 6,30 eur-ba kerül, és körülbelül 2,5 órát vesz igénybe. A CDG repülőtéren azonban közvetlenül a CDG repülőtéren lévő automatából megvásárolható három darab t+ jegy 2,10 eurós áron, és ezeket felváltva lehet felhasználni minden egyes útra.

Taxi

Az Orly repülőtérre tartó taxi árát a taxióra számolja ki, és a forgalomtól függően 75 eur és 85 eur között fizet.

Olcsó szállodák az Orly repülőtér közelében

Vonatok egész Franciaországba

A Párizs központjába közlekedő vonatok vasútállomása mellett a 2. terminál között található a TGV nagysebességű vonatok távolsági állomása, amelyekkel közvetlenül a repülőtérről átszállás nélkül juthat el egész Franciaországba.

A legalacsonyabb ár érdekében mindig vásároljon jegyet online a Francia Vasúttársaság hivatalos honlapján: sncf.connect.com.

Vásárolja meg jegyét a sncf.connect.com weboldalon

Disneylandbe

A repülőtérről közvetlen buszjárat is indul. „Magical Shuttle“ a párizsi Disneylandbe. A járatok körülbelül óránként indulnak az 1-es és 2-es terminálról. Az út háromnegyed órától egy óráig tart, és 23 eurót kell fizetni érte.

Autóbérlés

Ha Párizsba utazik, erősen tanácsoljuk, hogy ne autóval utazzon, a város bejárása turistaszempontból lehetetlen autóval.

Ha azonban a CDG repülőtérről egyenesen a francia vidéket szeretné felfedezni, akkor az autóbérlés a legrugalmasabb megoldás.

A repülőtéren számos ismert márkájú autókölcsönző céget talál, a rentalcars.com-on keresztül egy kattintással összehasonlíthatja az összes árat.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.