Megközelítés a repülőtérről Párizs Beauvais-Tille

Párizs

A repülőtérre nincs vasútvonal, de közvetlen buszjáratokkal kapcsolódik a szomszédos Beauvais városához és Párizshoz.

Párizs központjába 90 perc alatt lehet eljutni 16,90 euróért, ha a következő internetes oldalon vásárolja meg a jegyet terravision.eu.

Busz Párizsba

A repülőtérről 3 buszjárat közlekedik Párizs külvárosába a metróállomásokhoz, amelyeket a repülőtér a Terravisionnel együttműködve üzemeltet. Egy másik járat közvetlenül a párizsi Disneyland Párizsba közlekedik átszállás nélkül.

A teljes menetrendek és információk a következő weboldalon találhatók: aeroportparisbeauvais.com.

A jegyek kényelmesen megvásárolhatók a weboldalon keresztül terravision.eu.

 • A01-es busz* - a Porte Maillot megállóig közlekedik a Diadalív közelében. A busz mindkét irányban 25 percenként közlekedik, és a menetidő a forgalomtól függően körülbelül 1 óra 30 perc.
  • Kapcsolat az 1-es metróvonalhoz és a C és E RER-vonalakhoz.
 • A02-es busz - a Párizs északi külvárosában található Saint-Denis Université állomásig közlekedik. A busz mindkét irányban 15 percenként közlekedik, a menetidő a forgalomtól függően körülbelül 1 óra 15 perc.
  • Kapcsolat a 13-as metróval
  • Utolsó busz a repülőtérről - 23:30
  • Első busz a Porte Maillot-ról - 3:00
 • A03-as busz - a Párizs nyugati szélén található La Défense pályaudvarig közlekedik, és csak naponta 10 alkalommal. Ezt a vonalat csak online foglalással lehet igénybe venni, és a helyszínen nem lehet jegyet vásárolni.
  • Kapcsolat az 1-es metróvonalhoz és az A, E vonalak RER-vonataihoz.

*A 2024 júniusa és szeptembere közötti olimpiai játékok alatt és körülbelül egy hónappal az olimpiai játékok előtt/után az A01-es vonal nem közlekedik.

Az összes célállomásra szóló jegyek ára 16,90 eur Egy útra felnőtteknek és 9,90 eur 11 év alatti gyermekeknek. A menettérti jegyek ára 29,90 eur, illetve 19,80 eur gyermekeknek. A poggyász árát tartalmazza, és a 4 év alatti gyermekek ingyen utazhatnak.

Ha a helyszínen, a buszmegállóban lévő jegykiadó automatánál vagy a jegypénztárban vásárolja meg a jegyét, akkor egy útra 18 eurót, oda-vissza pedig 35 eurót kell fizetnie.

Vásároljon buszjegyet Párizsba/ Párizsból

A reptéri buszmegálló a két terminál közötti területen található, a kijárattól kb. 30 méterre.

A párizsi utazással és jegyekkel kapcsolatos információkért lásd a városról szóló útikönyvünket.

Busz Beauvais-ba

Ha csak Beauvais felé tart, használja a Corolis 6-os és NA Navette Aeroport buszjáratokat. Mindkettő a központba és a vasútállomásra közlekedik.

A 6-os vonal nagyjából reggel 7:00 és este 8:30 között közlekedik, míg az NA kora reggel és később este nagyjából 4:30 és 8:00 között, illetve este 8:30 és 11:00 között. A központon kívül az NA vonal Beauvais összes nagyobb szállodáját is kiszolgálja.

A pontos menetrendekért és további információkért látogasson el a corolis.fr weboldalra.

 • 6-os busz - jegyár 1 EUR és az egész naptári napra érvényes az összes Beauvais-i városi vonalon, kivéve az NA vonalat.
  • Gyakoriság - hétköznap 30 percenként, hétvégén és ünnepnapokon 60 percenként.
  • Menetidő az állomásig - 17 perc
 • NA busz - a jegy ára 4 eur és a következő 48 órában érvényes Beauvais összes városi vonalán.
  • Gyakoriság - 60-90 perc
  • Menetidő az állomásig - 17 perc

Jegyet csak a járművezetőnél lehet vásárolni, és csak készpénzben. Ha nincs készpénze, csak az OISE mobilalkalmazáson keresztül vásárolhat jegyet (Google Play / App Store).

A Beauvais-ba tartó buszok megállója nem a terminálok közötti központi buszpályaudvaron van, hanem a járdán, az autókölcsönző épületének közelében.

Busz + vonat Párizsba

A 6-os városi buszjárat kombinációja a repülőtérről a Beauvais pályaudvarra, majd vonattal a belvárosi Paris Nord pályaudvarra egyes esetekben olcsóbb lehet, mint a terminálról a Porte Maillot-ra induló közvetlen buszjáratok.

A vonatjegyeket azonban legalább 2-3 nappal korábban online kell megvásárolni a Francia Vasúttársaság sncf-connect.com weboldalán keresztül.

Az egy útra szóló előzetes jegyet 5 eurótól lehet megvásárolni, plusz a 6-os busz vonalára 1 eurót kell fizetni. Ha azonban a helyszínen vásárolja meg a jegyet, a normál ár 16 eur körül van.

Autóbérlés

A Beauvais repülőtér gyakorlatilag a francia vidéken fekszik, és nagyon kényelmes kiindulópontja lehet egy északnyugat-franciaországi autós kirándulásnak.

A repülőtéren számos ismert és helyi autókölcsönző cégnek van székhelye, egy hetes bérlés árai 260 eurótól kezdődnek.

Hasonlítsa össze az árakat és foglaljon autót

Minden autókölcsönző cég a buszpályaudvar mögötti különálló épületben található, a 2. termináltól kb. 1 perc sétára, az 1. termináltól pedig 3 perc sétára.

Busz Disneylandbe

Az A05-ös közvetlen buszjárat szintén a pályaudvarról közlekedik a terminálok (ugyanazok a megállók, ahonnan a Párizsba tartó buszok indulnak) és a Párizs keleti részén található Disneyland Resort között átszállás nélkül.

Az A05-ös busz csak csütörtökön, pénteken és szombaton közlekedik naponta 8 alkalommal mindkét irányban.

 • Ár - 33 eur egy útra (menettérti jegyre nincs kedvezmény).
 • Menetidő - 90 perc
 • Jegyfoglalás a következő címen terravision.eu

Busz Amiens-be

A 601-es buszjárat szintén megáll a repülőtéren, és összeköti Beauvais városközpontját Amiens-szel, ahol átszállhat például Lille vagy Le Touquet felé.

A 601-es busz rendszertelenül, hétköznapokon körülbelül 2 óránként, hétvégén és ünnepnapokon pedig naponta 6-7 alkalommal közlekedik. A menetrend az oise.fr weboldalon található.

Az 1 útra szóló jegy 1 euróba kerül, és nem számít, hogy milyen hosszú az út.

A jegyet csak a járművezetőtől lehet megvásárolni készpénzben vagy az OISE mobilalkalmazáson keresztül (Google Play / App Store).

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.