Megközelítés a repülőtérről Oslo

Oslo

A városközpontba a leggyorsabban és legolcsóbban a Vy elővárosi vonataival lehet eljutni, amelyekre az oslói tömegközlekedési jegyek érvényesek. A konkurens Flytoget gyorsvonat forgalmasabb, de kétszer olyan drága összeköttetést kínál.

A buszok szintén körülbelül 2x drágábbak, mint a Vy vonatai, és jelentősen lassabbak.

A repülőtéren mindig keresse a vonat- és buszpályaudvarokat "Oslo Lufthavn" néven.

A legolcsóbb szállodák keresése Oslo városában

Térkép az Oslo felé tartó járatokról

Tudja meg, milyen útvonalakon közlekednek a vonatok és a buszok. Az összes vasútállomást az alábbi térképen ábrázoljuk. A buszok a legtöbb megállóhelyen megállnak az útvonal mentén (a térképen nem látható).

Vonatok Oslo központjába

A repülőtérről a városközpontba vezető útvonalon két vasúttársaság közlekedik.

Vy vonatok (R12, RE10, RE11)

A rendszeres ingázó vonatok a legolcsóbb megoldás, mégis ugyanolyan gyorsak, mint a konkurens nagysebességű vonatok. Hátrányuk a magasabb kihasználtság.

Minden járat a repülőtérről az Oslo S főpályaudvarra indul, és a központon (Nationaltheatret) keresztül Drammenig közlekedik.

A reptéri állomáson a 4-es vágányt kell választani, hogy Oslóba jussunk.

 • R12 - a repülőtérről a városközpont felé a célállomás Kongsberg vagy Asker, a repülőtér felé pedig az Eidsvoll célállomású vonatokra szálljon fel.
 • RE10 - a repülőtérről a városközpont felé, a célállomás Asker, Drammen vagy Oslo S, a repülőtér felé a Lillehammer felé tartó vonatokra felszállni.
 • RE11 - a repülőtérről a városközpontba tartó irányban a célállomás Skien, a repülőtér irányában a vonatokra Eidsvoll felé kell felszállni.

Minden vonal óránként egyszer közlekedik, így az ebből adódó járatsűrűség 10-30 perc.

 • Viteldíjak - 118 nok 2,5 órára (csatlakozás a metróhoz, villamoshoz, buszhoz, komphoz és más vonatokhoz az 1-4. zónán belül).
 • Utazási idő Oslo S felé - 23 perc
 • Utolsó vonat a repülőtérről - 23:43 (R12-es vonal)
 • Első vonat Oslo S-ből - 6:24 hétköznap (RE11-es vonal), 6:45 hétvégén (R12-es vonal).

Jegyet 118 nokért vásárolhat a lila jegyautomatánál, a vy.no weboldalon vagy a Ruter mobilalkalmazáson. Ez az ár az Oslo S, Nationaltheatret, Lysaker és Skøyen állomásokon való utazásra érvényes.

Létezik egy 24 órás jegy is 277 nokért 4 zónára, de ezt csak akkor érdemes megvenni, ha az érvényességi idején belül többször utazik a repülőtérre/ről a repülőtérre. Ellenkező esetben vásároljon 118 nokért egy jegyet, majd 121 nokért egy 24 órás jegyet csak az 1. zónára (Oslo).

Flytoget

A Flytoget expresszvonatok kényelmesebb közlekedési lehetőséget kínálnak, mivel lényegesen ritkábban közlekednek.

Előnye továbbá, hogy sűrűbben, 10 percenként rendszeres időközönként közlekednek. Hátránya a jegy ára, amely ráadásul nem használható fel más közlekedési eszközökre Oslóban.

A Flytoget vonatok végállomása a repülőtéren van. Ezért a központból utazva bármelyik csatlakozást igénybe veheti.

A repülőtérről a központba a FLY1 járat óránként 5 alkalommal közlekedik az Oslo Airport - Lillestrøm - Oslo Central - Nationaltheatret - Skøyen - Lysaker - Stabekk - Sandvika - Asker - Drammen útvonalon. A FLY2 járat csak óránként egyszer közlekedik az Oslo repülőtér - Oslo Central útvonalon.

A reptéri állomáson a "Flytoget" nevű speciális folyosón a 2-es vagy 3-as peronra kell felszállni az Oslóba tartó járathoz.

 • Viteldíjak - 230 nok (Drammen állomásig 280 nok)
 • Utazási idő Oslo S felé - 20 perc
 • Utolsó vonat a repülőtérről - 0:50
 • Első vonat Oslo S-ből - 4:40

Jegyeket a narancssárga automatánál vagy a flytoget.no weboldalon lehet vásárolni.

Tipp egy olcsó hotelhez az állomás közelében

Ne keressen bonyolult szállást, amikor megérkezik a városba, hanem válassza az Oslo S pályaudvar közvetlen közelében lévő szállodák egyikét, ahová vonatok és buszok járnak a repülőtérről.

Expressz buszok Oslóba

A Flybussen és az OSL-Ekspressen gyorsbuszok közlekednek Oslo különböző úti céljaira.

A Flybussen összes célállomására 229 nokba kerül a jegy, míg az OSL-Ekspressen jegyek a távolságtól függően 250 noktól 281 nokig terjedő összegbe kerülnek. A jegyek más közlekedési módra nem érvényesek.

Az autóbuszos utazás körülbelül 60-80 percig tart, tehát 2-3-szor hosszabb, mint a vonattal való utazás.

A buszok a központon kívüli úti célokat is szélesebb körben érintik, és akkor érdemes, ha az olcsóbb vonatút helyett inkább a közvetlen csatlakozást választja, átszállással a metróra vagy villamosra.

A következő járatok közlekednek a repülőtérre, mindegyik 60 perces gyakorisággal:

 • FB1 (Flybussen) - Észak-Oszlón keresztül a Majorstuen állomásig.
 • FB3A (Flybussen) - Észak-Oszlón keresztül Bekkestua állomásig (hosszabb út, mint az FB3B).
 • FB3B (Flybussen) - Észak-Oszlón keresztül Bekkestua állomásig.
 • FB5A (Flybussen) - az egész történelmi belvárost megkerülve Oslo S központi pályaudvarig.
 • FB5B (Flybussen) - közvetlenül az Oslo S központi pályaudvarra és onnan tovább a Nationaltheatretig.
 • FB10 (OSL-Ekespressen) - Oslo délkeleti részéből a Mortensrud állomásig közlekedik.

A buszok közvetlenül a terminál előtt állnak meg, és a konkrét peront az elektronikus táblán találja meg.

Jegyeket a buszmegállóban lévő jegykiadó automatából, a sofőrnél kártyával vagy a flybussen.no és az osl-ekspressen.no honlapokon lehet vásárolni.

400-as buszjárat

Az Oslo S központi pályaudvar kiegészítő összeköttetése a 400-as elővárosi buszjárat, amelyen minden Ruter-jegy érvényes az oslói tömegközlekedésre.

Az utazás a központba ezért ugyanolyan drága, mint a vonatok Te: 118 nok / átszállójegy 2,5 órára.

A 400-as buszjárat óránként egyszer közlekedik, és nem az autópálya mentén, hanem az útvonalon lévő kisebb településeken keresztül halad, az út több mint 90 percig tart. Tehát Oslo központjába való eljutáshoz a 400-as vonalnak nincs előnye a vonattal szemben.

A menetrendek a ruter.no weboldalon találhatók.

Autóbérlés

Norvégia gyönyörű vidéke alig néhány méterre kezdődik a repülőtértől, és ha nem a városok az egyetlen úti célod, akkor az autóbérlés a legjobb közlekedési eszköz Norvégia felfedezéséhez.

A repülőtéren számos nemzetközi autókölcsönző cég található. Pultjaikat a P10-es garázs földszintjén találod, amelyet az érkezési csarnok bal oldalán lévő mozgólépcsőn keresztül érhetsz el.

A heti bérleti díjak főszezonban 190 eurótól kezdődnek.

Hasonlítsa össze az autóbérleti díjakat a legolcsóbb

Taxi

A taxi messze a legdrágább közlekedési eszköz Oslóba.

Az érkezési csarnokból kilépve egy automatizált kioszknál kiválasztja úti célját, fizet (csak kártyával), és várja, hogy megérkezzen egy adott taxi. A felszállni kívánt autó rendszámát a nyugtán találja.

Oslo központjába körülbelül 900 nokot kell fizetnie.

Egyéb úti célok

Oslón kívül más célállomásokra is indulnak közvetlen vonat- és buszjáratok.

A buszmegállók közvetlenül az érkezési terminál előtt találhatók (1 perc séta). Az elektronikus indulási táblán ellenőrizze a konkrét peronokat.

 • Lillehammer - vonatok RE10 vonal, óránként egyszer közlekedik, menetidő 100 perc és ára 249 nok-tól, menetrend és jegyvásárlás: vy.no
 • Trondheim - SJ Nord közvetlen vonatok F6 vonal, naponta 6 alkalommal közlekedik, menetidő kb. 6,5 óra, ára a szabad helyek függvényében 669 nok-tól, menetrend és jegyvásárlás: sj.no
 • Måløy - közvetlen autóbuszok Vybuss, naponta 2-3 alkalommal közlekedik, menetidő 9 óra és ára 725 nok-tól, menetrend és jegyvásárlás: vy.no
 • Fredrikstad - a Vybuss buszok FB11 és FB12 járatai, halmozottan 30 percenként 1x közlekednek, menetidő 2 óra, ára 355 nok, menetrend és jegyvásárlás: vy.no
 • Moss - Vybuss buszok FB11-es vonal, óránként egyszer járnak, az út 90 percig tart és 319 nokba kerül, menetrend és jegyvásárlás: vy.no
 • Hemsedal - Vybuss buszok a VY170-es vonalán, naponta egyszer közlekedik, az utazás 4 órát vesz igénybe és 345 nok-tól kezdődik, menetrend és jegyvásárlás: vy.no

Sandefjord repülőtérre

Ha a kisebbik Sandefjord TRF repülőtérre utazik, az oslói repülőtérről (OSL) a RE11-es közvetlen vonatjárattal Torp állomásig utazik, ahonnan ingyenes buszjárat indul a terminálhoz.

Az út összesen 124 percet vesz igénybe, és 464 nokba kerül. Jegyet a peron bejárata előtti jegykiadó automatánál vagy a vy.no weboldalon vásárolhat.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.