Transzfer a repülőtéren Nice

Szép

Nizzának két végállomása van, amelyek között az összes villamosvonal 2 percen belül elérhető, 4-6 perces intervallummal. A közlekedés pusztán a végállomások között ingyenes.

Olcsó szállodák a nizzai repülőtér közelében

A terminálok légitársaságok szerint vannak felosztva (aktuális lista a repülőtér honlapján):

  • Terminal 1 - Aegean Airlines, Aer Lingus, AirBaltic, Air Canada, Air Malta, Air Transat, Air Arabia, Arkia, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Condor, El Al, Eurowings, Gulf Air, Iberia, Icelandair, Jet2.com, Kuwait Airways, LOT, Lufthansa, Luxair, Norwegian, Nouvelair, Qatar Airways, Ryanair, SAS, Swiss, TAP, Transavia, Turkish Airlines, United, Vueling.
  • 2.terminál - Air Algerie, Air Corsica, Air France, Delta, easyJet, Emirates, Etihad Airways, Finnair, ITA Airways, KLM, MEA, Royal Air Maroc, Saudia, Smartwings, Tarom, Tunisair, Volotea, Wideroe, Wizz Air.

A schengeni és a nem schengeni járatok szétválasztására a terminálokon közös biztonsági ellenőrzés után kerül sor.

Átszállás a járatok között

A nizzai repülőtér nem tipikus átszállási csomópont, de a tranzitzónán keresztül közvetlen átszállás a terminálok mindegyikénél lehetséges, anélkül, hogy ki kellene menni.

A schengeni térségen kívülről érkező járatok esetében minden esetben át kell menni a biztonsági és útlevél-ellenőrzésen.

A terminálok közötti átszállás csak villamoson lehetséges a nyilvános területen. Az 1-es és 2-es terminálok közötti villamosközlekedés ingyenes. A villamosok 8-9 percenként közlekednek (lásd a Közlekedés fejezetet), és a terminálok közötti átszállás 3 percet vesz igénybe.

A terminálok között az aszfalton nem közlekedik transzferbusz.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.