Megközelítés a repülőtérről Nice

Szép

A nizzai repülőtér villamos- és buszjáratokkal van összeköttetésben, és az 1-es terminál közelében van egy távolsági vasútállomás. A repülőtéren távolsági buszok is megállnak, és a repülőtér természetes kiindulópontként szolgál a Côte d'Azur-i utazásokhoz.

Olcsó szállodák a nizzai repülőtér közelében

Villamos és buszok Nizzába

A nizzai tömegközlekedéssel kapcsolatos minden információért látogasson el a lignesdazur.com hivatalos weboldalra.

A Nizza környéki közlekedésre szóló jegyeket a legkényelmesebben a mobilalkalmazáson keresztül lehet megvásárolni. Papírjegy vásárlásakor 2 eurós visszatérítendő kauciót is be kell fizetnie a kártyára, amelyre a jegyeket feltölti. Az utazók szerint azonban a kártyát a repülőtéren nem lehet visszaadni.

L2 villamos

Az L2-es villamosvonal mindkét terminálról közvetlenül Nizza belvárosába közlekedik. Az 1-es és a 2-es terminál előtt is megáll, majd a Promenade des Anglais mentén közvetlenül a történelmi belvárosba (végállomás Port Lympia) tart.

A repülőtérre egy L3-as járat is közlekedik, de ez nem a városközpontba, hanem csak a város nyugati részén található Saint-Isidore negyedbe.

A villamosvonalon külön reptéri viteldíj van 10 eur / oda-vissza. Egyirányú jegyet nem lehet venni. A jegy 74 percig érvényes, és ez idő alatt a villamosról szabadon átszállhat más nizzai villamosokra vagy buszokra.

Alternatív lehetőség, hogy a Grand Arénas Sud megállóhoz megyünk (ingyenes közlekedés a repülőtér területén belül), ahonnan már 1,70 euróért érvényes a normál menetdíj az összes nizzai vonalra, vagy 7 euró 24 órára, illetve 13 euró 48 órára.

  • Viteldíjak - 10 eur / oda-vissza vagy 1,70 eur a Grand Arénas Sud megállóhelyről.
  • Utazási idő a központig - kb. 30 perc.
  • Menetgyakoriság - 8-9 perc (a központból való utazásnál vigyázni kell - a járatok fele mindig a repülőtérre, a másik fele a CADAM végállomásra megy, a járatok mindig váltakozva közlekednek: egy a repülőtérre, egy a CADAM-ra)
  • Első villamos a központból (Garibaldi megálló) - 4:47
  • Utolsó villamos a repülőtérről - 00:15
  • Az L2 vonal menetrendje és térképe

Vasárnaptól csütörtökig 21:00 és 01:00 között a villamost az N4-es éjszakai buszjárat helyettesíti 30-60 percenként, amely azonban nem közvetlenül a termináloknál áll meg, hanem az 1-es termináltól kb. 50 méterre, a főúton lévő "Aeroport - Promenade" megállóban.

Buszok

A buszjegyek ára ugyanaz, mint a villamosé, azaz 1,70 eur 74 percre / 7 eur 24 órára (a jegyet a sofőrnél kell megvenni). A szolgáltatás lassabb, mint a villamos, de közvetlenebb összeköttetést biztosít a város különböző részeire.

A 12-es buszjárat is indul az "Aeroport - Promenade" megállóból, amely az 1-es termináltól kb. 70 méterre, a főutcán található, a belváros irányába (menetrend és térkép: lignesdazur.com/12).

A 9-es vonal (menetrend és térkép: lignesdazur.com/9) a másik irányban a központból Saint-Laurent-du-Var területére közlekedik.

Az 1-es termináltól kb. 150 méterre található "Grand Arenas" buszmegállóban a 20-as, 21-es és 54-es buszok állnak meg, amelyek azonban nem Nizza központjába közlekednek.

Közlekedés Monacóba

A repülőtérről háromféleképpen lehet eljutni Monacóba.

Vonattal

Az 1-es termináltól 150 méterre található Nizza Saint-Augustin pályaudvarról a vonatok megállás nélkül közlekednek Monaco-Monte Carlo pályaudvarra. A közvetlen járatok körülbelül 2 óránként közlekednek, és körülbelül óránként kétszer kell átszállni a Nice-Ville állomáson.

Az út Monacóba 35 percig tart és 5,40 euróba kerül. Jegyeket az állomáson lévő jegykiadó automatából vagy a weboldalon lehet vásárolni. sncf-connect.com.

Busszal

A nizzai repülőtér 80-as b uszjáratával a 2-es terminálról közvetlen összeköttetés is van Monacóval. Az egy útra szóló jegy ára 19 eur.

Helikopterrel

A nizzai repülőtérről a Heli Air Monaco helikopterével 7 perces repülőúttal közvetlenül Monacóba is eljuthat. Egy járat 700 eur-ba kerül, és 5 fő befogadására alkalmas.

Szállítás Cannes-ba

Cannes üdülőhelye háromféleképpen érhető el a repülőtérről.

  • Vonat a Nizza Saint-Augustine pályaudvarról, az 1. termináltól 150 méterre (menetidő 31 perc, óránként 2-3 alkalommal közlekedik, ára 6,70 eur, jegyek online vásárolhatók a következő weboldalon: Cannes. sncf-connect.com)
  • 620-as busz az Aeroport - Promenade megállóból 70 méterre az 1. termináltól (menetidő 75 perc, óránként 2 alkalommal közlekedik, ára 6,70 eur, menetrend és térkép: lignesdazur.com/620)
  • 81-es busz Nizza Airport Express a 2. terminálról (menetidő 45 perc, óránként 1-2 alkalommal közlekedik, ára 19 eur, online foglalás).

Busz Marseille-be

Az 1-es terminálról naponta körülbelül 12-13 közvetlen busz jár Marseille-be. Az út 2 óra 45 percig tart, az ár a szabad helyek függvényében alakul, átlagosan 5 eur és 15 eur között.

A szállítást a Flixbus biztosítja.

Autóbérlés

Utazzon egyedül a Côte d'Azur vagy a Francia Tengeri-Alpok vidékén, és álljon meg menetrendtől függetlenül a legszebb helyeken.

A nizzai repülőtéren számos helyi és nemzetközi autókölcsönző cég található. A heti bérleti díjak a nyári szezonban 380 eurónál kezdődnek, míg az előszezonban már 250 eurótól elérhetőek.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.