Transzfer a repülőtéren Nairobi

Flamingók Nakuruban

A nairobi repülőtér 2 terminált használ, az 1-es főterminál 5 másik részre van osztva.

A 2-es terminál egy kis földszintes épület, amely az 1-es termináltól körülbelül 1 km-re északra található.

A repülőtér 2013 és 2023 között átfogó felújításon esett át, az eredeti, nagyon csúnya betonépületet egy modern terminálra cserélték.

Foglaljon szállást Nairobi repülőtér közelében

1. terminál

A kör alakú főépületet 1-es terminálnak nevezik, és a legtöbb légitársaságot kiszolgálja.

A kerek alaprajz miatt a repülőgépek és a kijárat közötti távolságok nagyon rövidek, illetve fordítva. Másrészt a tranzitzónán belüli átszálláskor a repülőgépek között akár 20 percet is sétálhat.

Az 1-es terminál 5 részre oszlik, de mindegyiket összeköti a nyilvános és a tranzitzóna.

Indulási és check-in pultok:

  • 1Aterminál: Air France, Air Malawi, British Airways, China Southern Airlines, Ethiopian Airlines, Jambojet (csak nemzetközi járatok), Kenya Airways (csak nemzetközi járatok), Lufthansa, Precision Air, Saudia.
  • 1Bterminál - Air India, Air Tanzania, Emirates, Uganda Airlines
  • 1Cterminál - Air Arabia, Egyptair, Lufthansa, Qatar Airways, Rwandair, Turkish Airlines, Rwandair
  • 1Dterminál - a JamboJet, Kenya Airways, Yellow Wings belföldi járatai.

2. terminál

Egy kis, előre gyártott egyemeletes épület, amely elsősorban kisebb kenyai magán légitársaságokat és olyan országokból érkező kisebb társaságokat szolgál ki, mint Szomália és Dzsibuti.

  • 2.terminál - African Express, Daalo Airlines, Freedom Airline, I Fly, Jetways, Renegade Air, Tarco Airlines.

Az 1-es és 2-es terminál között a nyilvános részen (földi oldalon) keresztül körülbelül 30 percenként ingyenes buszjárat közlekedik reggel 5:00 és este 11:00 között.

Transzfer a járatok között

Nairobi a Kenya Airwaysnek köszönhetően Afrika egyik legfontosabb átszálló repülőtere.

A garantált átszállás, ahol egy foglalással mindkét járatot igénybe veheti, szinte kizárólag az 1-es terminálon belül történik, ahol az összes részleg a tranzitterületen keresztül van összekötve.

Nemzetközi <-> Nemzetközi

Ha csak Nairobin keresztül csatlakozik egy másik országba, és egyáltalán nem lép be Kenyába, akkor nem kell elhagynia a tranzitzónát, és így nem kell vízumot intéznie.

Átszálláskor ne menjen át az útlevélellenőrzésen, hanem kövesse a "Tranzit" jelzéseket, amelyek a csak átszálló utasoknak szóló biztonsági ellenőrzésen keresztül az indulási kapukhoz vezetik.

Attól függően, hogy honnan száll fel a következő járatra, a repülőgépek közötti nettó átszállási idő 20 és 35 perc között van.

A poggyászáról nem gondoskodnak, azt automatikusan átszállítják.

Nemzetközi -> Belföldi

Ha külföldről érkezik Nairobiba, és belföldi járattal utazik tovább, már a Nariboi repülőtéren át kell mennie a bevándorlási hivatalon.

A repülőgépről való leszállás után menjen az útlevél-ellenőrzéshez, vegye fel a csomagjait, és a nyilvános részen keresztül sétáljon az 1D terminálhoz, ahol újra feladja a csomagjait, és a biztonsági ellenőrzésen át a repülőgéphez megy.

Az átszállás teljes időtartama az útlevél-ellenőrzési sorban állástól függően 45 és 90 perc között van.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.