Transzfer a repülőtéren München

München

A müncheni repülőtér nagy, de áttekinthető és kompakt. 2 terminálra van osztva a légitársaságok szerint, nem pedig a schengeni vagy nem schengeni országokba tartó járatok szerint.

A két terminált szorosan elválasztja egymástól a Munich Airport Center kereskedelmi terület és a földalatti vasútállomás.

Olcsó szállodák a müncheni repülőtér közelében

A terminálok áttekinthető elrendezésének és a jelzéseknek köszönhetően nem lehet eltévedni. Csak tudd meg előre, melyik terminálról indulsz, a részleteket lásd alább. Még ha véletlenül rossz épületbe érkezik is, a két terminál össze van kötve, és 10 perc alatt átsétálhat egyikből a másikba.

A konkrét terminált mindig feltüntetjük a jegyeden, de a könnyebb tájékozódás érdekében felsoroljuk a legfontosabb légitársaságokat és azt, hogy melyik terminálról repülnek Frankfurtban:

  • 1.terminál: Eurowings, Air Europa, Air France, American Airlines, British Airways, Condor, Delta, easyJet, Iberia, KLM, Qatar Airways, TUIfly, Turkish Airlines, Condor, Condor, Iberia, KLM.
  • 2.terminál: Lufthansa, Air Canada, Etihad Airways, Oman Air, SAS, Singapore Airlines, Swiss, TAP, United.

A légitársaságok teljes listáját a repülőtér honlapján találja: munich-airport.com/airlines.

A 2. terminálon van még egy különálló épület az előpálya közepén, amely csak az utasok számára hozzáférhető. Itt találja a K és L indulási kapukat, amelyeket a főépületből 3 perc alatt érhet el a kb. 3-5 percenként egyszer közlekedő ingyenes automata metróvonattal.

Átszállás a járatok között

A müncheni repülőteret hagyományosan az egyik legkellemesebb repülőtérnek tartják az átszállások szempontjából. A repülőtér honlapja áttekinthető útmutatót nyújt a csatlakozó járatokról: munich-airport.com/connecting-flights

A terminálok nagyok, de nagyon egyszerűek és áttekinthetőek, így 30 perc elegendő egy rutinszerű átszálláshoz. Az átszállás szinte mindig egy terminálon belül történik, az esetek túlnyomó többségében a 2-es terminálon.

Biztonsági és útlevél-ellenőrzés

A müncheni repülőtéren történő átszálláskor át kell mennie az útlevél- és - vagy biztonsági ellenőrzésen? Ez attól függ, hogy honnan és hová repül!

  • schengen -> schengen: Nincs ellenőrzőpont
  • schengen -> non-schengen: útlevél-ellenőrzés
  • non-schengen -> schengen: Útlevél- és biztonsági ellenőrzés
  • non-schengen -> non-schengen: biztonsági ellenőrzés

Transzfer a terminálok között

Bár a csatlakozó járatok általában egy terminálon belül közlekednek, a repülőtér ingyenes buszjáratokat biztosít, amelyek az aszfalton közlekednek az 1-es és a 2-es terminál között.

Ha nem kell újra feladnia a poggyászát, akkor a terminálok közötti átszálláskor sem kell elhagynia a tranzitterületet.

A busz 06:00 és 23:00 között 10 percenként közlekedik, és a következő helyeken áll meg:

  • 1. terminál (Schengen) - az A28 és D08 indulási kapuknál.
  • 1. terminál (nem schengeni) - a C08-as indulási kapunál.
  • 2. terminál (Schengen) - a G83-as indulási kapunál.
  • 2. terminál (nem schengeni) - a H15-ös indulási kapunál

A repülőtér térképe

A müncheni repülőtér hivatalos termináltérképét a munich-airport.de weboldalon tekintheti meg, és letölthető térképek is rendelkezésre állnak .pdf formátumban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.