Megközelítés a repülőtérről Mexikóváros

Mexikóváros

A Benito Juárez repülőtér közel van a városközponthoz, és a közlekedés a napszaktól és a választott közlekedési eszköztől függően 20-45 percet vesz igénybe.

A legjobb szállodák Mexikóvárosban

Tömegközlekedés

Mivel a két terminál a repülőtér két ellentétes oldalán található, a központból mindkét épület más-más módszerekkel és kissé eltérő idő alatt érhető el.

4-es busz (1. és 2. terminál)

A 4-es metróbuszvonal mindkét terminált kiszolgálja. A 4-es vonal gyorsjárat, és csak az alábbi térképen jelölt megállóhelyeken áll meg.

A busz körbejárja az egész történelmi központot, megáll a San Lazaro buszpályaudvaron (TAPO állomás) és a Buenavista vasútállomáson.

A repülőtérre csak a "Ruta Norte" vagy "Ruta Aeropuerto" jelzésű járatok közlekednek. A "Pantitlán" vagy "Ruta Sur" jelzésű buszok nem szolgálják ki a repülőteret.

 • Árak: A járatok ára a következő: 30 mxn + 21 mxn feltöltőkártyáért
 • Utazási idő: terminálról 40 perc; 55-60 perc a 2. termináltól.
 • Menetgyakoriság: 5-7 perc
 • Utolsó busz a repülőtérről - 0:01 (mindkét terminálról)
 • Első busz a repülőtérre - 4:30
 • Hivatalos weboldal: metrobus.cdmx.gob.mx

Jegyek

A viteldíj fizetéséhez "Metro Card"-ot kell vásárolnia a következő összegekért 21 mxn az érkezési csarnokban vagy a buszmegállóban található automatából (a kártya ára nem tartalmazza a viteldíjat). A vásárláskor a kártyát közvetlenül az Ön által választott összegre tölti fel.

A "Metro Card" kártyát bármikor fel lehet tölteni az egyes metró- vagy metrómegállókban található automatáknál is.

Egy utazás a 4-es vonalon a repülőtérre/repülőtérről a következő összegbe kerül 30 mxn. A metróbuszrendszer többi vonalán való utazás ára 4 mxn. Az aktuális jegyárakról a hivatalos weboldalon tájékozódhat: metrobus.cdmx.gob.mx.

5-ös metróvonal (1. terminál)

A metró csak kiegészítő lehetőség a repülőtérre. A "Terminal Aérea" állomás körülbelül 5-8 perc gyalogos távolságra van az 1-es termináltól, és jól láthatóan egy gyalogos folyosó jelzi.

A 2-es terminálhoz legközelebbi állomás a Pantitlán nevű állomás, amely kb. 2 km-re van az épülettől. A gyalogos útvonal nem egy szép környéken halad keresztül, és nagyon kényelmetlen. Használja inkább a buszt, hogy a 2. terminálról a központba jusson.

Az állomáson keresztül halad az 5-ös sárga vonal, amely összeköti a repülőteret a város északi részével és a "Terminal del Norte" távolsági buszpályaudvarral.

Az 5-ös vonal nem megy a történelmi központba, és Mexikóváros központjába való eljutáshoz át kell szállni a B vonalra az Oceanía állomáson, vagy a másik irányba kell menni a Pantitlán terminálhoz, ahonnan az 1-es vonalon lehet eljutni a központba.

A metróhálózat térképét és további információkat a hivatalos weboldalon talál: metro.cdmx.gob.mx/la-red.

 • Árak: 5 mxn + 21 mxn feltöltőkártyáért
 • Utazási idő: 35-40 perc a történelmi központig, átszállás Oceanía állomáson.
 • Gyakoriság: 3-5 perc
 • Utolsó metró a repülőtérről - 0:03
 • Első metró a repülőtérre - 5:00 (vasárnap 7:00)

Jegyek

A viteldíj fizetéséhez "Metro Card"-ot kell vásárolnia a következő összegekért 21 mxn az érkezési csarnokban lévő automatából vagy a buszmegállóban (a kártya ára nem tartalmazza a viteldíjat). A vásárláskor a kártyát közvetlenül az Ön által választott összegre tölti fel.

A "Metro Card"-ot bármikor fel lehet tölteni az egyes metró- vagy metrómegállókban található automatáknál is.

A metrójegy ára jelképes, és a következő összegeket teszi ki 5 mxn. Az ár a repülőtéri vonalon is érvényes. Az átszállások során nincsenek fordulókapuk, így 5 pezóért a repülőtérről átszállással bárhová eljuthatsz a városban.

Taxi, Uber

A repülőtérre a hagyományos taxikkal is eljuthatsz, és van egy Uber nevű mobilalkalmazás is Mexikóvárosban.

A hivatalos repülőtéri taxik mindig előre fizetősek. Mindkét terminálon az érkezési csarnokokban találsz taxipultokat, ahol megmondod az úti célodat, és fizetsz a taxinak.

Az árat már nem kell megbeszélni a taxisofőrrel, csak a blokkot kell felmutatni.

Egy klasszikus taxi normál ára a történelmi központba a következő 300 mxn. Az Uber-szolgáltatás ára különösen csúcsidőn kívül (délben és késő este) még ennél is alacsonyabb lehet. 170 mxn.

Autóbérlés

Ha csak a mexikóvárosi tartózkodás ideje alatt tartózkodik Mexikóvárosban, a nagy és kaotikus forgalom miatt semmiképpen sem érdemes autót bérelni.

Ha azonban a repülőtérről egyenesen Mexikó természeti szépségeinek és vidékeinek felfedezésére indul, az autóbérlés kényelmes és olcsó megoldás.

Számos nemzetközi autókölcsönző pult található mindkét terminálon, és a heti bérleti díjak már a következő összegektől kezdődnek 4 000 mxn.

Távolsági buszok

A más mexikói városokba közlekedő távolsági buszok szintén megállnak a repülőtéren, mindkét terminál közelében.

A repülőteret az ADO és a Primera Plus buszvállalatok szolgálják ki. A menetrendek és az online jegyvásárlás a weboldalon található:

A repülőtér nem jelenik meg a legördülő foglalási rendszerben. Be kell írni a "Mexico City Aeropuerto" szót a mezőbe.

A repülőtérről induló buszok a következő célállomásokat szolgálják ki:

 • Puebla - ADO, kb. óránként egyszer, ára: -tól 396 mxn
 • Córdoba - ADO, naponta 1x, ára: -tól 586 mxn
 • Santiago de Querétaro - Primera Plus, kb. 1x óránként, ár: -tól 500 mxn
 • Celaya - Primera Plus, naponta 3 alkalommal, ára: -tól 675 mxn
 • San Juan del Río - Primera Plus, naponta 1x, ára: -tól 375 mxn
Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.