Transzfer a repülőtéren Mauritius Seewoosagur Ramgoolam

Mauritius

A mauritiusi repülőtér egyetlen terminált használ, amely minden járat számára közös. Az épület modern és tágas, és a biztonsági ellenőrzés után rengeteg ülőhely áll rendelkezésre.

Az 1. emeleten találhatók az összes nemzetközi járat utasfelvételi pultjai, valamint a nemzetközi biztonsági ellenőrzőpont.

A Rodrigues-szigetre érkező járatokra a földszinten, az érkezési csarnoktól balra, kívülről nézve a földszinten történik az utasfelvétel.

A mauritiusi szállodák árainak megtekintése

Repülőtéri térkép

A repülőtér hivatalos honlapján interaktív térkép található az egész repülőtérről és az egyes terminálokról: mauritius-airport.atol.aero/map.

Transzfer a járatok között

Mivel a repülőteret csak egy kicsi és nagyon áttekinthető terminál szolgálja ki, a járatok közötti átszállás egyszerű és gyors.

Járatok Rodrigues-ra

A legtöbb átszálló utas nemzetközi célállomásról repül Rodrigues szigetére.

Ha mindkét járatot ugyanazon a foglaláson vásárolta meg, nem kell elhagynia a tranzitterületet. Érkezéskor át kell esnie az útlevélellenőrzésen. A poggyászokat bizonyos esetekben automatikusan visszautalják, erről mindig győződjön meg, mielőtt Mauritiusra repül.

Az útlevél-ellenőrzés után kövesse a "Belföldi csatlakozások" táblákat, amelyek egy speciális tranzit biztonsági ellenőrző ponthoz vezetik. Ezt követően a 20-as számú indulási kapunál találja magát, amely a Rodrigues-ra tartó járatok számára van kijelölve.

Ha viszont Rodrigues-ról nemzetközi célállomásra repül, akkor először ismét az útlevélellenőrzésen kell áthaladnia, majd egy speciális folyosón át a nemzetközi biztonsági ellenőrzőponthoz kell mennie.

Nemzetközi átszállás

Két nemzetközi járat közötti átszállás esetén is át kell mennie az útlevél- és biztonsági ellenőrzésen. Ön tehát hivatalosan is belép Mauritiusra, és amennyiben nem vízummentes országból érkezik, vízumot kell szereznie.

Mauritius azonban a világ legtöbb országába engedélyezi a vízummentes utazást.

Az útlevél-ellenőrzésen külön sor van az átszálló utasok számára, így nem kell 30 percnél többet várakoznia.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.