Megközelítés a repülőtérről Mauritius Seewoosagur Ramgoolam

Mauritius

A repülőtéren számos autókölcsönző iroda található, és a repülőtér a nyilvános buszhálózathoz is csatlakozik.

Autókölcsönzés

Ha Mauritius természeti szépségéből és strandjaiból a lehető legtöbbet szeretné megismerni, a legpraktikusabb közlekedési lehetőség mindenképpen az autókölcsönzés közvetlenül a repülőtérről.

Számos helyi és nemzetközi autókölcsönző cég található az érkezési csarnokban.

Árak összehasonlítása - autófoglalás MRU repülőtéren

A heti bérleti díjak főszezonban 210 eurónál kezdődnek.

Buszok

A buszok kicsik, régiek és rozoga szerkezetűek, de napközben meglehetősen pontosan és igen gyakran közlekednek. Az utazás is autentikus, mivel a közlekedési eszközöket többnyire csak a helyiek használják.

A sziget hivatalos tömegközlekedési honlapja a következő címen érhető el nlta.govmu.org, de meglehetősen kevés információval szolgál. A menetrendeket és útvonalakat tartalmazó, rendszeresen frissített weboldal a nem hivatalos weboldalon található: mauritius-buses.com/airport-bus.

Vonalak és menetrendek

A repülőteret három tömegközlekedési járat szolgálja ki.

A főváros, Port Louis irányába a 198-as közvetlen vonalon vagy a 9-es vonalon Curepipe-ig utazhatunk, ahol átszállhatunk a gyorsabb villamosvonalra.

Az első buszok 5:30 körül indulnak az útvonalra. Az utolsó járat a repülőtérről Port Louis, Curepipe vagy Riviere des Galets felé 18:00 és 18:30 között közlekedik.

Az utolsó busz Mahebourg felé 20:00 után indul.

Úti célok Linkek Ár Utazási idő Összesített gyakoriság
Mahebourg 9, 10, 198 24 mur 15 perc 4-10 perc
Port Louis 198 42 mur 75 perc 5-30 perc
Curepipe
(átszállás a villamosra)
9 35 mur 56 perc 3-25 perc
Souillac 10 37 mur 49 perc 10-20 perc
Riviere des Galets 10 40 mur 60 perc 10-20 perc

Jegyek és viteldíjak

A viteldíjakat a megtett zónák szerint számítják ki, és a sziget összes vonalán rögzítettek. Jegyet csak készpénzzel lehet vásárolni a kalauztól közvetlenül a buszon.

Miután felszállt a buszra, foglaljon helyet és várjon. A kalauz megkeresi és eladja az újonnan felszállt utasnak az Ön által megadott úti célnak megfelelő jegyet.

Az árak 20 mur és 47 mur között mozognak.

Taxi

Mauritiuson nem működnek olyan mobilalkalmazások, mint az Uber, a Bolt vagy a Lyft. Használhatsz azonban taxikat, amelyek minden érkezőre várnak.

A mauritiusi szállodák árainak megtekintése

A taxi árát a sofőrrel való egyeztetés alapján adják meg, és mindig csak készpénzben fizethető. Általában mauritiusi rúpiában, euróban és amerikai dollárban lehet fizetni.

Példák a repülőtérről induló árakra:

  • Mahebourg - 30 eur
  • Flic en Flac Beach - 55 eur
  • Port Louis - 52 eur
  • Le Morne - 52 eur
Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.