Megközelítés a repülőtérről Marseille

Marseille

Közvetlen buszjáratokkal lehet eljutni Marseille-be és egész Provence-ba. A Vitrolles-Aeroport Marseille vasútállomás kb. 1,5 km-re van a repülőtértől, és buszjárat köti össze a terminállal.

Top 10 legjobb szálloda Marseille területén

Busz Marseille-be

Az L91-es gyorsbusz közvetlenül a terminálról indul Marseille központjába. A busz a terminálok között található 7-es számú megállóban áll meg.

Jegyeket online vásárolhat a weboldalon store.marseille.aeroport.fr/bus.html (bármelyik napi útvonalon utazhat - a jegyet ki kell nyomtatnia). A buszmegállóban található jegypénztárban is vásárolhat jegyet (kártyával vagy készpénzzel fizethet).

Készpénzzel és kártyával csak a sofőrnél lehet jegyet venni, ha a reptéri jegypénztár vagy a belvárosi buszpályaudvaron lévő jegypénztár zárva van.

 • Utazási idő - 30-40 perc a forgalomtól függően
 • Gyakoriság - 10 percenként (reggel és késő este 20 percenként)
 • Viteldíj - 10 eur / 16 eur oda-vissza
 • Utolsó busz a repülőtérről - hajnali 1:50 (április-október) vagy hajnali 1:30 az év többi részében.
 • Első busz a központból - 3:30
 • Hivatalos weboldal és menetrend: marseille-airport.com//bus-l91

A 12-25 éves fiatalok csak 7 eur-t, a 6-11 éves gyerekek 5 eur-t fizetnek.

Vonat Marseille-be

A vonat a Vitrolles Aéroport Marseille Provence állomásról indul, amely kb. 1,5 km-re van, és olcsóbban juthat el a központba.

A 13-as reptéri buszjárat a termináltól Vitrolles állomásig kb. 5 perc alatt 1,20 euróért (a sofőrnél érintésmentes kártyával fizethet). A busz körülbelül 12 percenként (hétvégén 15 percenként) jár az 5-ös megállóból. A menetrend megtalálható a weboldalon. marseille-airport.com/busgare-vitrolles.

A vonatjegy Vitrolles-ból Marseille-be 6,20 euróba kerül. Tehát összesen 7,40 eurót kell fizetni a teljes útért a repülőtérről.

A vonatok nagyon rendszertelenül közlekednek, átlagosan 25-45 percenként egyszer. A menetrendek és az online jegyvásárlás a következő weboldalon érhető el sncf-connect.com.

A jegyek megvásárolhatók az SNCF jegykiadó automatájánál is a 2. terminál előtti buszmegállóban vagy a vasútállomáson. Fizetni csak kártyával lehet.

A vonatút körülbelül 20 percet vesz igénybe.

 • Utazási idő a központba - 35-65 perc, a vonatra való várakozástól függően.
 • Gyakoriság - rendszertelenül 1-3 alkalommal óránként
 • Viteldíj - összesen és busszal együtt 7,40 eur
 • Utolsó csatlakozás a repülőtérről - L13-as busz 21:45-kor + csatlakozó vonat 21:58-kor.
 • Első csatlakozás a belvárosból - 6:08 vonat a Szent Károlyból
 • Hivatalos weboldal és menetrend: L13 busz + SNCF vonat

Autóbérlés

A marseille-i repülőtér remek kiindulópontként szolgál a Côte d'Azur vagy az egész Provence régió körüli autós kirándulásokhoz.

A repülőtéren számos autókölcsönző cég található, ismert és helyi márkák egyaránt. A nyári főszezonban a heti bérleti díjak 450 eur körül, de az előszezonban 300 eurótól kezdődnek.

Hasonlítsa össze az árakat és foglaljon autót

Busz Nizzába

A marseille-i repülőtér és Nizza között a Flixbus napi 1-2 alkalommal közvetlen összeköttetésben áll. A menetidő 3,5 óra, a jegyek pedig 12 eur körüli összegtől vásárolhatók.

Lényegesen forgalmasabb a kapcsolat Marseille központjával (lásd fentebb), ahonnan óránként 2-3 alkalommal indulnak vonatok Nizzába, de a teljes költség általában meghaladja a 40 eur-t.

Busz Aix-en-Provence-ba

Aix-en-Provence népszerű turistavárosába, Aix-en-Provence-ba, amelynek megállója az Aix TGV pályaudvaron van, az L40-es busz közlekedik .

A buszok a repülőtérről/re 30 percenként egyszer közlekednek. Ha Aix központjából a repülőtérre utazik, vegye figyelembe, hogy bár a járatok járatsűrűsége 15 perc, a járatok fele a TGV nagysebességű vasútállomáson végződik. Az első busz Aix-ból a repülőtérre 4:50-kor, az utolsó busz a repülőtérről Aix-be 0:25-kor indul.

Az egy útra szóló jegy ára 10 euró. A menettérti jegyet kedvezményesen árulják, és 16 eurót kell fizetni érte. A jegyet megvásárolhatja online a repülőtér honlapján, a sofőrnél (kártyával vagy készpénzzel) vagy a buszpályaudvaron lévő jegypénztárban.

Menetrendek és hivatalos információk ezen az oldalon találhatók.

Vonatok Avignonba

Avignonba vonatok indulnak a közeli Vitrolles Aéroport Marseille állomásról, ahová a 13-as buszjárattal lehet eljutni.

A vonatok Avignonba óránként 1-2 alkalommal közlekednek, és 19,90 eurót kóstálnak. A 13-as buszra a jegy 1,20 eur-ba kerül, és a sofőrpultnál érintésmentes bankkártyával fizethető.

Buszok és vonatok Nimes és Montpellier felé

A Flixbus közvetlen buszjáratai naponta 3-5 alkalommal közlekednek a marseille-i repülőtérről Nimes-en és Montpellier-n keresztül Narbonne-ba és tovább Spanyolországba. Jegyek online elővételben 8 eurótól vásárolhatók.

Gyakoribb járatokat kínálnak a regionális vonatok Vitrolles Aéroport Marseille állomásról, ahová a 13-as tömegközlekedési busszal lehet eljutni.

Helyi buszok Martigues és Salon de Provence felé

A közeli Martigues és Salon de Provence városokat, amelyek szép történelmi központjaikkal rendelkeznek, közvetlen helyi buszjáratok kötik össze a repülőtérrel. A jegyek minden útvonalra ugyanannyiba, 2,50 euróba kerülnek, és megvásárolhatók a sofőrnél (kártyával vagy készpénzzel), vagy online a repülőtér weboldalán.

 • Salon de Provence: L19-es (30 percenként, menetidő 50 perc) és L17-es (60 percenként, menetidő 60 perc) buszok.
 • Martigues: L38-as busz (30-60 percenként, menetidő 60 perc).

Részletes menetrendek és hivatalos információk a repülőtér honlapján találhatók: Salon de Provence / Martigues.

Taxi

Az 1-es terminál előtt van egy hivatalos taxiállomás, amely a 2-es terminálról a járdán keresztül 3 perc alatt elérhető.

Tekintettel a repülőtér és a központ távolságára, az ár meglehetősen magas, Marseille központjába kb. 65 eurót kell fizetni.

A repülőtéren Uber mobilalkalmazás is működik, amely 45 eurótól elvisz Marseille központjába.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.