Transzfer a repülőtéren Hong Kong

Victoria peak - view of Hong Kong

A hongkongi repülőtér egy terminált használ, az 1-es terminált. Egy második épület, a 2. terminál, közvetlenül a meglévő terminállal szemben épül.

A hongkongi repülőtér a világ egyik legnagyobb repülőtere, de a repülőtér épületei kompaktak és jól ki vannak táblázva.

Foglaljon szállodát a HKG repülőtéren

1. terminál

Jelenleg a repülőtér egyetlen terminálja, amely minden járatot kiszolgál.

Az érkezési pultok a földszinten, a check-in pultok pedig az 1. emeleten találhatók.

A legtöbb indulási kapu a központi épületben található, és még a legkülső kapuk is 10 percen belül megközelíthetőek a biztonsági ellenőrzésből (a külső kapuk egy része gyalogosan és ingyenes automata vonattal is megközelíthető).

A 13-21. számú indulási kapuk egy szatellit épületben találhatók, amely a repülőtér felett egy gyalogos felüljárón keresztül érhető el.

A 201-230-as indulási kapuk egy másik szatellit épületben találhatók, a "Midfield Concourse" címen. Ezek a kapuk csak a 24/7 ingyenes automata vonattal közelíthetők meg. A kapuk megközelítőleg 10-15 perc alatt érhetők el a biztonsági ellenőrzőponttól.

2. terminál

Az új 2-es terminál közvetlenül az 1-es terminállal szemben épül, amelyet egy gyalogos folyosó köt össze vele (kb. 150 méter).

A repülőtér térbeli elrendezéséből adódóan az összes indulási kapu egy másik épületben lesz a repülőtér területének közepén, amely a biztonsági ellenőrzőponttól 10 perc alatt elérhető egy ingyenes földalatti automata vonattal.

A 2. terminál várhatóan 2030-ra lesz üzemképes.

Biztonsági és bevándorlási ellenőrzések

Minden terminálon több biztonsági ellenőrzőpont található, de mindegyik egy központi területre vezet, és ezeken keresztül lehet eljutni az adott terminálok összes indulási kapujához.

A hongkongi biztonsági ellenőrzések jól szervezettek, és legfeljebb 15 percet kell várakoznia.

Érkezéskor a bevándorlási sor általában 20-50 percet vesz igénybe.

A bevándorlási ellenőrzés induláskor általában nagyon gyors, és ritkán várakozik 5 percnél tovább.

Átszállás a járatok között

Ha a hongkongi repülőtéren egy jeggyel száll át (mindkét járat egy foglaláson van), az esetek túlnyomó többségében egy terminálon belül átszállhat.

Az átszállások nagyon jól szervezettek és jól ki vannak táblázva.

Minden átszálláskor egy speciális, csak az átszálló utasok számára fenntartott biztonsági ellenőrzőponton kell áthaladnia. Soha nem kell átmennie a bevándorlási hivatalon.

Az átszállási biztonsági ellenőrzéseknél a sorok rövidek, és legfeljebb 10 percig tartanak.

A teljes tényleges átszállási idő 20 és 45 perc között változik, attól függően, hogy hol található az átszálló indulási kapu.

Repülőtéri térkép

Az egész repülőtér és az egyes terminálok interaktív térképe megtalálható a repülőtér hivatalos honlapján: hongkongairport.com/map.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.