Szolgáltatások a repülőtéren Hong Kong

Victoria peak - view of Hong Kong

Tudja meg, milyen szolgáltatások és létesítmények állnak rendelkezésre a hongkongi repülőtéren. Hol lehet a legjobban enni és vásárolni?

A hongkongi szállodaárak megtekintése

Internet és wi-fi

Awi-fi ingyenesen használható, és nincs időkorlátozás. Válassza a "#HKAirport Free WiFi" hálózatot.

Ne késlekedjen a fizikai sim-kártya megvásárlásával érkezéskor. Szerezzen gyorsan és egyszerűen hongkongi adatforgalmi e-sim kártyát az interneten. airalo.com.

Poggyászok tárolása

A poggyászmegőrzőt az érkezési terminál bal oldalán találja (a szárazföldi Kínába és Makaóra közlekedő busztársaságok pultjaival szemben).

A csomagmegőrző naponta reggel 5:30-tól hajnali 1:30-ig tart nyitva.

Az 1 órás tárolásért 14 hkd-t, míg a 24 óráig tartó tárolásért 165 hkd-t kell fizetni. A fizetés készpénzzel és hitelkártyával lehetséges.

Zuhanyzók

Ingyenes nyilvános zuhanyzók csak érkezéskor állnak rendelkezésre. Az indulási szinten és a nyilvános területen nem állnak rendelkezésre zuhanyzók.

A nap 24 órájában ingyenesen zuhanyozhat:

  • 1. terminál, érkezési szint, a 12-es érkezési kapu közelében.
  • 1. terminál, érkezési szint, a 43-as érkezési kapu közelében

Üzletek és szupermarketek

A repülőtér jól felszerelt vásárlási lehetőségekkel rendelkezik.

Az érkezési és az indulási csarnokok nyilvános területein a 7-Eleven miniparketekben egyszerű élelmiszereket és elvitelre szánt élelmiszereket lehet vásárolni. Mindkét üzlethelyiség a nap 24 órájában nyitva van.

Alapvető gyógyszertári cikkeket a nyilvános és tranzit területeken található több Manings drogériafiókban is vásárolhat. Ezek általában reggel 8:00 és este 19:00 óra között tartanak nyitva.

A biztonsági ellenőrzés után több duty free üzleten keresztül haladhat át, és számos előkelő butikban vásárolhat divatot, órákat vagy ékszereket.

Az összes vásárlási lehetőség listája megtalálható a repülőtér weboldalán: hongkongairport.com/shopping

Étkezési lehetőségek

A repülőtéren számos étterem, kávézó és büfé található. Vannak ismert gyorséttermek is, mint például a McDonald's és a KFC.

A legtöbb létesítmény reggel 7:00 órától este 11:00 óráig tart nyitva. Mely étkezési lehetőségek vannak nyitva a nap 24 órájában?

  • Gordon Ramsay Plane Food - 1. terminál, food court a biztonsági ellenőrzés után.
  • Hung Fook Tong - 1. terminál, indulási váróterem, check-in pultok F
  • McDonald's - 1. terminál, indulási csarnok, check-in pultok F
  • McDonald's - 1. terminál, biztonsági ellenőrzés után, a 11-es indulási kapunál
  • Putien - 1. terminál, food court a biztonsági ellenőrzés után.

Az összes étterem listája megtalálható a repülőtér honlapján: hongkongairport.com/dining

ATM-ek és pénzváltók

Az érkezési csarnokban több pénzváltó található, de az árfolyamok nem túl jók.

Jobban jársz, ha a hongkongi normál bankok (HSBC vagy Bank of China) ATM-jeiből veszel fel pénzt, amelyek külföldi kártyákra (pl. Revolut) díjmentesen adnak ki pénzt.

Az ATM-ek az érkezési csarnok nyilvános területén találhatók a tranzitzóna kijárati oldalán (például a 7-Eleven áruház közelében). A készpénz jól fog jönni Hongkongban, például tömegközlekedési jegyek vásárlásakor, amelyeket a legtöbb helyen nem lehet kártyával fizetni.

Ivóvíz

Sok helyen ingyenes meleg és langyos ivóvizet kínálnak saját palackban, biztonsági ellenőrzés után.

Keresse a "Water Zone" feliratú állomásokat.

Dohányzó helyiségek

A biztonsági ellenőrzés után a "Sky Garden" nevű szabadtéri teraszon lehet dohányozni. A dohányzóhely a terminál elején, az indulási kapu területe előtt található.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.