Transzfer a repülőtéren Frankfurt

Frankfurt am Main

A frankfurti repülőtéren 2 fő terminál van, amelyeket automata vonat köt össze, részletekért és a terminálok térképéért lásd alább.

Mindkét terminál nyitvatartási ideje 24/7.

Olcsó szállodák a frankfurti repülőtér közelében

Az 1-es terminál sokkal nagyobb, strukturáltabb és több részre van osztva. Az 1-es terminálon a kapuk A, B, C és Z jelzéssel vannak ellátva (ez utóbbiak jellemzően az USA-ba tartó járatokra szolgálnak). A check-in pultok két, egymással szorosan összefüggő A, B és C csarnokra vannak osztva.

A2. terminál egyszerű elrendezésű, egyetlen szekcióban, a D és E jelzésű indulási kapukkal.

Terminálok - légitársasági felosztás

A konkrét terminált mindig feltüntetik a jegyen, de a könnyebb tájékozódás érdekében felsoroljuk a legfontosabb légitársaságokat és azt, hogy melyik terminálról repülnek Frankfurtban:

  • 1.terminál: Lufthansa, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, ANA, Asiana Airlines, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Condor, Croatia Airlines, Egyptair, Ethiopian Airlines, Eurowings, LATAM, LOT, SAS, Swiss, Singapore Airlines, TAP, Thai Airways, Turkish Airlines, United.
  • 2.terminál: Aer Lingus, Air Algérie, Air Astana, Air Baltic, Air Cairo, Air Europa, Air France, Air Premia, Air Serbia, American Airlines, Bamboo Airways, British Airways, Bulgaria Air, Cathay Pacific, China Airlines, China Eastern Airlines, China Southern Airlines, Corendon Airlines, Delta, El Al, Emirates, Etihad Airways, Finnair, Freebird Airlines, Gulf Air, Iberia, Icelandair, IranAir, ITA Airways, JAL Japan Airlines, KLM, Korean Air, Kuwait Airways, MEA, MIAT Mongolian, Nouvelair, Oman Air, Pegasus Airlines, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Jordanian, Ryanair, SATA Azores, Saudia, Sri Lankan Airlines, SunExpress, TAROM, TUI fly, Tunisair, Turkmenistan Airlines, Uzbekistan Airways, Vietnam Airlines, Vistara.

Az aktuális légitársasági bontásért kérjük, látogasson el a repülőtér weboldalára.

Átszállás a járatok között

A frankfurti repülőtér az egyik leggyakoribb átszállási pont Európában. Bár sok utazó a frankfurti repülőteret kaotikusnak és kellemetlennek minősíti, a valóság nem olyan rossz.

Figyelembe kell azonban venni a nap szinte minden órájában tapasztalható nagy embertömegeket és a nagy távolságokat.

Egy terminálon belüli átszállás akár 40 percig is eltarthat, a terminálok között pedig 60 percig , ha az utazás egy foglalással történik. Ebben az esetben az átszállás is garantált, így még ha le is késik (például az első járat nagy késése miatt), a légitársaság köteles ingyenesen biztosítani Önnek a következő elérhető átszállást.

Az 1-es terminál különböző részei közötti átszállás csak gyalogosan lehetséges, a hosszabb szakaszok némelyikén mozgójárdák (travelators) állnak rendelkezésre.

Ha egyedül száll át, mindenképpen érdemes nagyobb, ideális esetben 3 óra vagy annál több időt hagyni.

A hivatalos transzferinformációkért látogasson el a www.frankfurt-airport.com weboldalra.

Transzfer a terminálok között

Az 1-es terminálról a 2-es terminálra történő átszálláskor figyelje a "SkyLine Train" jelzéseket, amely egy automatizált vonat, amely a terminálok között ingázik.

A vonat 5:00 és 22:00 között közlekedik, körülbelül 2-5 perces időközönként, és a menetidő körülbelül 4 perc. A vonat a "szárazföldi", azaz a nyilvános részen és a "légi", azaz a tranzitzónában is közlekedik.

A terminálokat egy gyalogos folyosó is összeköti, de ebben az esetben is át kell esni egy biztonsági ellenőrzésen.

A terminálok között 5-10 percenként ingyenes sárga buszok is közlekednek a nyilvános kültéri részen keresztül. Ezek közvetlenül a terminálépületek előtt állnak meg.

Biztonsági és útlevél-ellenőrzés

A frankfurti repülőtéren történő átszálláskor át kell mennie az útlevél- vagy biztonsági ellenőrzésen? Ez attól függ, hogy honnan és hová repülsz!

  • Schengen -> Schengen: nincs ellenőrzés
  • Schengen -> Nem Schengen: útlevél-ellenőrzés
  • Nem-Schengen -> Schengen: útlevél- és biztonsági ellenőrzés
  • Non-Schengen -> Non-Schengen: biztonsági ellenőrzés

A terminálok közötti mozgáskor mindig biztonsági ellenőrzésen kell átmenni.

A frankfurti repülőtér térképe

A frankfurti repülőtér hivatalos termináltérképét a frankfurt-airport.com/en/airport-guide oldalon tekintheti meg. A térképek .pdf formátumban is letölthetők.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.