Transzfer a repülőtéren Dublin

Night Bridge in Dublin

A környéken két terminál található, amelyek közel vannak egymáshoz, kb. 5 perc gyalog. Ezek azonban belsőleg, sőt tranzitzónával is összeköttetésben vannak, így a köztük való közlekedés során egyáltalán nem kell kimenni.

Olcsó szállodák a dublini repülőtér közelében

A terminálok légitársaságok szerint vannak felosztva:

  • Terminal 1: Aegean Airlines, Air Baltic, Air Canada, Air France, Air Transat, British Airways, Egyptair, Etihad Airways, Eurowings, Finnair, Iberia, Icelandair, KLM, Lufthansa, Loganair, LOT, Norwegian, Play, Qatar Airways, Ryanair, SAS, Swiss, TAP, Transavia, TUI, Turkish Airlines, Vueling, WestJet, Wideroe.
  • 2.terminál: Aer Lingus, American Airlines, Delta, El Al, Emirates, United

A dublini repülőtér általában nagyon modern és tágas, a Ryanair indulási részlege kevésbé jól felszerelt.

A járatok közötti átszállási terület

Ha ugyanazon légitársaságon (vagy annak partnerein) belül átszáll, az esetek túlnyomó többségében egy terminálon belül átszállhat (leggyakrabban a 2-es terminálon, amelyet a helyi fővállalat, az Aer Lingus szolgál ki). A dublini repülőtéren könnyű eligazodni, és 15 perces sétával elérhető. Az átszállások 35 percen belül megoldhatók.

Ha az USA-ba tartó járathoz csatlakozik, számoljon azzal, hogy a dublini repülőtéren át kell esnie a bevándorlási vizsgálaton. Az Egyesült Államokban nem kell vámon vagy útlevél-ellenőrzésen átmennie, ha Dublinból érkezik, és egyenesen a poggyászkiadásra megy.

Egy terminálon belüli átszálláskor nincs biztonsági ellenőrzés. Ha a terminálok között utazik, akkor a tranzitterületen belül kell átmennie a biztonsági ellenőrzésen.

Nem garantált átszállás esetén (azaz ha két jegyet vásárol külön-külön, egyedül) nem kell elhagynia a tranzitterületet, ha csak kézipoggyásszal utazik. Ezekben az esetekben, ha feladott poggyásszal utazik, minden esetben ki kell mennie és újra be kell jelentkeznie, és a zökkenőmentes átszálláshoz legalább 2,5 órát ajánlunk.

Terminál térkép

A dublini repülőtér áttekinthető interaktív térképét a hivatalos weboldalon találja: dublinairport.com/at-the-airport/the-map

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.