Megközelítés a repülőtérről Catania

Etna

A repülőtér kényelmesen megközelíthető autóval, tömeg- és távolsági busszal, és a közelben vasútállomás is található.

Autóbérlés

Ha alaposan körbe szeretné járni Szicíliát, a legkényelmesebb közlekedési mód az autóbérlés. Közvetlenül a terminál érkezési területén több autókölcsönző fiók is található, de mindig foglaljon előre online.

Használja az összehasonlító motort, hogy összehasonlítsa az összes elérhető autókölcsönző céget a következő helyekről Rentalcars.com, amely megmutatja az összes ajánlatot, és ezen keresztül lefoglalhatja az autót.

A heti bérleti díjak 150 eur és 250 eur között mozognak az autó méretétől és az évszaktól függően.

Az "Alibus" busz Cataniába

A piros és kék Alibus jár a repülőtérről a központba és a főpályaudvarra . A buszok 25 percenként indulnak 5:00 és 0:30 között (lásd a menetrendet és az útvonaltérképet), az út kevesebb mint fél órát vesz igénybe, és egy 90 perces, más cataniai tömegközlekedési járatokra érvényes jegy ára 4 eur.

Jegyek vásárolhatók az érkezési csarnokban lévő kioszkban, a buszmegállóban lévő automatánál, a sofőrtől vagy online az AMT alkalmazásban (elérhető a Google Play / App Store-on). Minden esetben készpénzzel vagy kártyával lehet fizetni.

Az Alibus buszmegálló a terminál kijáratától kb. 70 méterre jobbra található.

 • Utazási idő Catania - 28 perc.
 • Gyakoriság - 25 perc
 • Viteldíjak - 4 eur / átszállás 90 percnél
 • Első csatlakozás a központból (P.zza Giovanni XXIII) - 5:08
 • Utolsó csatlakozás a repülőtérről - 00:30
 • Hivatalos weboldal: amts.ct.it/alibus

524-es és 538-as buszok

Olcsóbb alternatívát kínál az 524-es busz (térkép és menetrend: amt.ct.it/524), de nem közvetlenül a terminálhoz közlekedik. Körülbelül 300 métert kell gyalogolni a "Via Santa Maria Goretti"-ig, ahol a Goretti-Campo Nord megálló található (lásd a térképen).

Az út a központba fél órát vesz igénybe. A járat kb. 5:15-től 20:10-ig 40 percenként közlekedik, a jegy ára 1 euró. Megvásárolható a reptéri újságárusnál, ha kifejezett buszjegyet szeretne 1 euróért, vagy kényelmesen az AMT alkalmazáson (elérhető: Google Play / App Store).

Erre a buszra 2,50 eurós napijegy is van, amely nem használható az Alibus vonalon. Az 538-as busz is ugyanerre a megállóra megy, de körülbelül kétszer annyi idő alatt jut el a központba.

Az összes cataniai buszjárat menetrendje megtalálható a következő weboldalon: amt.ct.it/percorsi-e-orari, a cataniai tömegközlekedési jegyek minden típusáról pedig itt talál információkat.

Buszok más városokba

Más városok: több busztársaság közvetlenül a repülőtéren áll meg, és elsősorban Szicília keleti és déli részeire közlekedik.

 • Palermo - Flixbus, Sais Autolinee buszok óránként indulnak 4:30-tól 20:00-ig, a jegyek ára 14 eur (a buszmegálló kioszkjában vagy online vásárolhatók, nem a sofőrtől),
 • Siracusa - Az Interbus közvetlen járatot üzemeltet Dél-Szicíliába 30 percenként 8:40-től 20:10-ig. Siracusa felé 6,40 eurért lehet jegyet váltani,
 • Taormina és Letojanni - közvetlen Interbus járatok, ár 6,50 eur
 • Enna - Flixbus és Sais Autolinee buszok, ár 8 eur
 • Agrigento - Flixbus és Flixbus-járatok Sais Trasporti, ár 13,40 eur
 • Ragusa - közvetlen Interbus járatok, ár 8,60 eur
 • Trapani - közvetlen járatok Flixbus, ár 23 eur
 • Messina - közvetlen járatok Flixbus, ár 9 eur

Vonat

A repülőtértől mintegy 950 méterre épült a Catania Aeroporto Fontanarossa vasútállomás, ahonnan a terminál gyalogosan, a járdán haladva érhető el (lásd a gyalogos útvonaltérképet).

A repülőtér mellett közvetlen vonatok közlekednek Szirakuszából Catania központján, Taorminán és Messinán keresztül. A járatokról a weboldalon tájékozódhat. Trenitalia.com. A jegyeket az állomáson található automatából lehet megvásárolni, de ugyanezért az interneten is megvásárolhatók.

Például egy jegy Catania belvárosába 2,20 euróba, Szirakúza felé 8,80 euróba kerül.

Taxi

Sajnos a kora reggeli, 7 óra előtti induláshoz taxira lesz szükség, mivel tömegközlekedéssel nem lehet biztonságosan megközelíteni. A taxi ára Catania központjába 25 eur és 30 eur között változik, az adott úti céltól függően.

A Bolt és az Uber nem működik a városban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.