Transzfer a repülőtéren Casablanca

Casablanca

A repülőtér két terminállal rendelkezik, amelyek egy épületben vannak összekötve.

Hotelek árai Casablanca városában

Bár a terminálokat felújították, ez egy teljesen átlagos repülőtér, amely tágas és könnyen navigálható. Az éjszakai csúcsforgalom idején a becsekkolás hosszabb ideig tarthat, ezért lehetőleg 3 órával a járat indulása előtt érkezzen a repülőtérre.

A terminálok a bejelentkező légitársaságok szerint vannak felosztva.

  • 1-es terminál - Egyptair, Iberia, Qatar Airways, TUI
  • 2. terminál - Royal Air Maroc, Air Arabia, Air Canada, Air France, Air Senegal, Emirates, Etihad Airways, Flynas, Gulf Air, Kuwait Airways, Lufthansa, Mauritania Airlines International, Pegasus Airlines, Saudia, TAP, Transavia, Tunisair, Turkish Airlines.

Átszállás a járatok között

A két terminált egy tranzitzóna köti össze. Az épület nincs strukturálva, így az átszállás nagyon egyértelmű.

Az átszállás során biztonsági ellenőrzésen megy keresztül, ahol több mint 20 percet is eltölthet a sorban állással. A repülőgépek között általában 50 perc alatt át lehet szállni.

Az útlevélellenőrzésen csak akkor kell átmennie, ha kiválasztott belföldi járatokra csatlakozik. Néhány belföldi járat azonban Casablancából más marokkói célállomásokra nemzetközi járatként szerepel, és Casablancában történő átszálláskor nem kell átmennie az útlevélvizsgálaton.

Ezekben az esetekben a marokkói célállomásra való megérkezéséig nem kell bevándorlási ellenőrzésnek alávetnie magát.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.