Megközelítés a repülőtérről Brno

Brno

A brünni repülőteret a DPMB buszai szolgálják ki éjjel-nappal, amely az összes brünni buszt, trolibuszt és villamost üzemelteti.

Számos autókölcsönző cég és taxi is igénybe vehető.

Tömegközlekedési buszok

Az E76-os busz 30 percenként közlekedik a brünni központi pályaudvarról. A végállomás Brno központjában a "Benešova - Hotel Grand" buszpályaudvar területén van (a megállóhely a következő címen érhető el google.com/maps).

Az E76-os járat a 6-os peronról indul a repülőtérre.

Jegyet vásárolhat 25 koronáért az érkezési csarnokban lévő automatánál (de csak érmével fizethet), a buszon belül a sárga érvényesítőkártyához csatlakoztatva a saját fizetési kártyáját, vagy SMS-ben (részletes információ). Az utóbbi lehetőség csak a cseh szolgáltatók sim-kártyáival érhető el.

Ha a buszon a kártya felcsatolásával fizet, akkor a buszról leszállva nem kell a kártyát az érvényesítőhöz csatolni (csak akkor, ha 15 percnél rövidebb ideig utazik, hogy a kedvezményes rövid távú jegyet felszámítsák).

Egy 24 órás időszak alatt soha nem terhelődik a kártyára 90 koronánál több, ami egy 24 órás jegy árának felel meg.

  • Ár - 25 korona, a jegy 60 percig érvényes, és annyi átszállást végezhet, amennyit csak akar. A kártyát a beszálláskor minden átszállásnál újra be kell csipogtatni.
  • Gyakoriság - 30 perc
  • Utazási idő - 18 perc
  • Menetrend: dpmb.cz/jizdni-rady-zastavek-linek

Éjszaka használja az N89-es buszt, amely szintén óránként közlekedik a főpályaudvarról. A busz 23:30 és 00:30 között 30 percenként közlekedik. A járat valamivel hosszabb útvonalon közlekedik, mint az E76-os, ezért körülbelül 30 percet vesz igénybe.

Taxi

Érkezéskor mindig több taxi várakozik a terminál előtt. Minden utazás előtt a taxisnak mindig be kell kapcsolnia a taxiórát, és ha a sofőr a saját árát akarja veled kialkudni, utasítsd vissza a fuvart.

Brnóban olyan mobilalkalmazások is működnek, mint az Uber és a Bolt.

A városközpontba a főpályaudvarra történő utazás ára 230 CZK és 350 CZK között mozog, az aktuális kereslettől függően. Egy hagyományos taxi ára a forgalomtól függően 350 korona körül mozog.

Autóbérlés

Az Europcar, Avis, Hertz vagy Sixt autókölcsönző pultjai az érkezési és az indulási csarnokok közötti folyosón találhatók.

A bérleti díjak 4 napra körülbelül 50 eurónál kezdődnek.

Árak összehasonlítása - autófoglalás BRQ repülőtéren

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.