Transzfer a repülőtéren Bologna

Bologna

A bolognai repülőtér egy patkó alakú terminált használ. A távolságok nem túl nagyok, az egyik végétől a másikig a terminál körülbelül 500 méter.

Olcsó szállodák a bolognai repülőtér közelében

Az összes check-in pult és az érkezési terület a földszinten található, a biztonsági és az indulási kapuk pedig az első emeleten.

A terminál interaktív térképét a repülőtérhivatalos honlapján találja.

A bolognai repülőtér az általunk meglátogatott európai repülőterek közül az egyik legzsúfoltabb. Bár a biztonsági ellenőrzés jól szervezett, és nem alakulnak ki hosszú sorok, a tranzitterület nagyon szűkös, és rendkívül kevés az ülőhely.

Átszállás a járatok között

Bologna nem egy tipikus átszállási repülőtér, és az esetek túlnyomó többségében csak a saját átszállásaiddal tudsz átszállni.

Ha már van beszállókártyája egy csatlakozó járatra, és csak kézipoggyásszal utazik, akkor nem kell elhagynia a tranzitterületet.

A csomagmegőrző helyiségből lépcsők vezetnek közvetlenül az indulási kapu területére. Biztonsági ellenőrzés nincs. Ez a szabály azonban csak akkor érvényes, ha a schengeni térség valamely országából érkezik.

Ha nem schengeni országból érkezik Bolognába, mindig át kell mennie az útlevélvizsgálaton, és teljesen ki kell lépnie a tranzitterületről.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.